• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

První domácí zápas je tady: Do Třince přijede Motor!

Třinec se těší na první extraligový víkend sezony, nabitý hokejový program ve WERK ARENĚ startuje v pátek v 17:00. V rámci 2. kola nejvyšší české soutěže do Beskyd míří Motor České Budějovice a Oceláři touží po prvních bodech, buďte u toho!

Nabité hokejové menu čeká na třinecké fanoušky už tenhle víkend. Oceláři hrají dvakrát doma, poprvé v pátek proti Motoru České Budějovice.

Přijďte na svá místa v hledišti včas. Zápasu bude předcházet slavnostní ceremoniál, při kterém Oceláři vyvěsí pod strop WERK ARENY mistrovskou vlajku a udělají symbolickou tečku za jarní zlatou jízdou. Klub zároveň prosí fanoušky, aby vlajku stoupající vzhůru doprovodili svými rozsvícenými telefony.

Úvodní utkání sezony a zároveň repríza jarní sedmizápasové čtvrtfinálové bitvy má úvodní buly v 17:00, zápas přímým přenosem vysílá prostřednictvím své multidimenze O2 Sport. Předprodej vstupenek běží on-line už nyní, na pokladnách v den zápasu dvě hodiny před začátkem. Permanentkáři mají možnost uvolnit svá místa do volného prodeje a čerpat výhody věrnostního programu, i když na zápas Ocelářů zrovna dorazit nemohou. Svým uvolněním navíc mohou přispět atmosféře zápasu a dát šanci vidět Oceláře živě také dalším fanouškům.

Koupit vstupenku na zápas

Oceláři nevstoupili do nové extraligové sezony pravou nohou, úvodní kolo na ledě pražské Sparty nezvládli a vraceli se domů s porážkou 0:3. Útočník Libor Hudáček hned po zápase v rozhovorech s novináři ale mluvil o tom, že úřadující šampioni budou hru zlepšovat a o víkendu půjdou jednoznačně za prvními extraligovými body. A to i přesto, že nadále zůstává mimo trojice dlouhodobých marodů Martin Růžička, Andrej Nestrašil a Jakub Jeřábek, nejistý je i start zraněného Miloše Romana.

Energie a vášeň Ocelářů

"Přijede těžký soupeř, velice bruslivé mužstvo. Máme s nimi historii z loňského play off, ani za stavu 0:3 na zápasy se nevzdali. Takže víme, že to bude těžký zápas. Z naší strany to musí být soustředěný výkon, poctivě odvedená práce. Energií a vášní chceme určitě opravit první zápas na Spartě," řekl asistent třineckého trenéra Marek Malík. Ten dal v zápase na Spartě dost prostoru i mladým puškám. Sedmnáctiletý benjamínek Radim Mrtka odehrál v obranném páru s Martinem Marinčinem přes osmnáct minut, hodně času a zkušeností v třetí formací sbíral také Petr Sikora. Pro oba parádní škola!

Po střetu s jedním z největších favoritů sezony ale ani o víkendu Oceláře nečeká nic snadného, do Třince míří dva týmy, které budou chtít na medailové příčky útočit z druhé vlny. V pátek Motor, v neděli Kometa Brno.

"Budějovice mají velice kvalitní a silné hráče, dobrý systém. Vždycky je to taky o trpělivosti, taky musíme hrát ale pospolu, v pěti lidech a dělat co nejméně chyb," dodal Malík.

Kovařčík poprvé proti Třinci!

Motor po jarním snažení, kdy Ocelářům vzdoroval v napínavé čtvrtfinálové bitvě až do třetí třetiny sedmého duelu, svůj kádr ještě vylepšil a na předsezonní tiskové konferenci se představitelé klubu nebáli mluvit o touze postoupit do semifinále. Klíčové pro Jihočechy bylo udržení Jáchyma Kondelíka, který v Budvar aréně zůstal i přes obrovský interes Pardubic. Z pohledu fanoušků Ocelářů byl ale nejpikantnější podpis někdejšího třineckého hráče a odchovance Ondřeje Kovařčíka, který by měl v pátek poprvé ve své extraligové kariéře nastoupit ve WERK ARENĚ v dresu soupeře. Do Českých Budějovic přišel z finského Jukuritu, s Oceláři byl u třech mistrovských titulů a v jednom týmu se tak nyní potká i s Milanem Douderou, dalším třineckým multišampionem a dlouholetým Ocelářem, který bude druhou sezonu patřit mezi opory Českých Budějovic.

Změna na jihu přišla i v brankovišti. V Motoru skončil Dominik Hrachovina, o pozici jedničky se budou prát Milan Klouček a Jan Strmeň. Největšími personami týmu Ladislava Čiháka zůstávají velezkušení matadoři Milan Gulaš a Lukáš Pech.

Budějovice rozehrály novou sezonu ve středu, doma s Karlovými Vary si vedly famózně. Nepříjemného soupeře porazily hladce 3:0 a jsou tak jedním ze dvou extraligových týmů, které v prvním kole udržely čisté konto. Milan Klouček se pod ním podepsal hned pětatřiceti úspěšnými zákroky. Dvě asistence si připsal Doudera, jednu nahrávku zaznamenal Kovařčík.

Statistika HC Oceláři Třinec Banes Motor České Budějovice
Umístění v tabulce 12. 2.
Bilance v TELH 1 z, 0-0-0-1, 0:3, 0 b 1 z, 1-0-0-0, 3:0, 3 b
Bilance doma/venku Doma dosud nehráli Venku dosud nehráli
Bilance posledních 10 zápasů 1 z, 0-0-0-1, 0:3, 0 b 1 z, 1-0-0-0, 3:0, 3 b
Aktuální série 1 prohra 1 výhra
Vzájemná bilance (v základní části) 84 zápasů, 26-5-5-7-41, skóre 234:264 (40% úsp.)
Vzájemná bilance (v základní části) – doma 42 zápasů, 19-4-2-3-14, skóre 141:121 (56% úsp.)
Lídr bodování - Milan Doudera 2 (0+2)
Nejlepší střelec - Milan Gulaš, Martin Beránek, Jan Ordoš všichni 1
Nejlepší nahrávač - Milan Doudera 2
Nejproduktivnější obránce - Milan Doudera 2 (0+2)
Nejtrestanější hráč Vladimír Dravecký, Daniel Kurovský, Libor Hudáček všichni 2 Jakub Valský, Milan Doudera, Jan Ordoš všichni 2
Nejlepší v +/- Žádný hráč není v kladných hodnotách Ondřej Kachyňa, Milan Doudera oba +2
Vítězné góly Tým dosud nevyhrál zápas Martin Beránek 1
Góly v přesilovce Tým dosud nedal gól v přesilovce Milan Gulaš 1
Body v přesilovce Tým dosud nedal gól v přesilovce Milan Gulaš 1 (1+0)
Góly v oslabení Tým dosud nedal gól v oslabení Tým dosud nedal gól v oslabení
Nejvíc gólů v nájezdech Zápasy týmu dosud nerozhodovaly nájezdy Zápasy týmu dosud nerozhodovaly nájezdy
Brankář s nejlepší úspěšností v nájezdech Zápasy týmu dosud nerozhodovaly nájezdy Zápasy týmu dosud nerozhodovaly nájezdy
Nejvíce střel na branku Libor Hudáček, Patrik Hrehorčák, Marian Adámek, Martin Marinčin všichni 3 Will Reilly, Jakub Valský, Nick Olesen všichni 3
Nejvíce času na ledě Martin Marinčin 21:50 Ondřej Kachyňa 22:46
Využití přesilovek / počet branek v přesilovkách / pořadí v lize 0,00 % / 0 / 9. 50,00 % / 1 / 2.
Ubráněná oslabení / počet branek vstřelených v oslabení / pořadí v lize 66,67 % / 0 / 11. 100,00 % / 0 / 1.
Nejslušnější tým (počet trestných minut na tým) / pořadí v lize 6 / 7. 6 / 7.
Brankáři s největším počtem minut Marek Mazanec 1 z. – 0/1, úsp. 88,00 %, prům. 3,00 g/z, 0 SO Milan Klouček 1 z. – 1/0, úsp. 100,00 %, prům. 0,00 g/z, 0 SO