• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Poctivé výkony, o ty se snažím - vzkazuje Růžička ze Stockholmu!

S t o c k h o l m - Třinečtí Oceláři již naplno makají v letní přípravě na novou sezónu. Jednou z vyjímek však je nejlepší střelec týmu Martin Růžička, který na turnaji evropské hokejové tour ve Stockholmu bojuje v barvách české reprezentace o místo na mistrovství světa!

Když se Růžička objevil v nominaci české reprezentace na závěrečný podnik Euro Hockey Tour, jeho kluboví spoluhráči již dávno trénovali na nový ročník. Martin Růžička však stále bojuje v hokejové sezóně 2009/10, která mu zatím rozhodně vychází. V barvách české reprezentace totiž pravidelně nastupuje i necelý týden před začátkem mistrovství světa v Německu. Vidět byl také v utkání Česká republika - Finsko, které naše reprezentace nezvládla a prohrála 1:4. Bezprostředně po zápase však neodmítl krátký rozhovor pro klubový web.

Martine, jak vnímáš fakt, že tví spoluhráči již trénují na novou sezónu, ikdyž tobě ta stará ještě neskončila?
Tak vnímám... Jsem za to samozřejmě hlavně hrozně rád. Já se ke klukům pak rád připojím (směje se).

Dostáváš více prostoru v reprezentaci a přibývá stále více omluvenek od hráčů z NHL. Začínáš si již pohrávat s myšlenkou na světový šampionát?
Abych řekl pravdu, tak ne. Snažím se odvádět výkony na ledě a šampionát je daleko. Pár kluků tam ještě je. Jediné, jak to můžu ovlivnit, jsou poctivé výkony na ledě a o to se snažím.

Nejsi jediný, který bojuje o účast na mistroství. Z kádru to je ještě brankář Peter Hamerlík, který už je v nominaci Slovenska a obránce Janis Andersson, který bojuje o účast v drese Lotyšska. Jste spolu nějak v kontaktu a hecujete se navzájem?
Ne, zatím vůbec. Jenom vím, že se tam Peter dostal, jinak teď v kontaktu vůbec nejsme.

Ty jsi dnes nastoupil ve formaci s Koukalem a Hubáčkem a byli jste hodně vidět. Především za stavu 1:0, kdy měl Hubáček obrovskou šanci. Celá akce začala u tebe vyhozením puku po mantinelu na Koukala. Byl to konstruktivní záměr nebo jsi jen chtěl mermomocí za každou cenu dostat puk ven z pásma?
Ne-ne, my si vždycky říkáme, že když půjdem na mantinel, tak to dáme na prostředek a to se povedlo. Koukal tam výborně vystartoval, přebruslil obránce a ještě perfektně předložil Hubáčkovi.

Ty jsi byl na ledě i při dlouhém oslabení, nejprve 3 na 5 a pak 4 na 5. Nedařilo se vystřídat, tam to byly asi hodně těžké chvilky že?
No tam už jsem neměl ani sílu stát. Byli jsme tam dlouho. Díky bohu, že jsme to alespoň takhle ubránili a nedostali branku!