• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři hlásí návrat obránce Tomáše Kundrátka!

První letošní posily se dočkala také defenziva úřadujícího mistra republiky. Po půl roce se pod Javorový vrací obránce TOMÁŠ KUNDRÁTEK. Devětadvacetiletý bek dnes s vedením klubu podepsal tříletý kontrakt.

Obránce Tomáš Kundrátek začal svou extraligovou kariéru v Třinci. V roce 2008 se Kundrátek po draftu NHL, kdy si jej jako číslo 90 vybral ve 3. kole New York Rangers, vydal do zámoří. Působil hlavně v nižších soutěžích AHL a WHL, ale odehrál i 30 utkání v prvním týmu Washingtonu Capitals. Po zámořské anabázi to Kundrátek zkoušel v KHL, kde postupně vystřídal dresy Dinama Riga, Slovanu Bratislava, Nižného Novgorodu a Kunlunu.

Působením v týmu čínského účastníka Kundrátek zahájil loňskou sezónu. Za Rudou hvězdu odehrál 25 utkání a připsal si 3 kanadské body za asistence. Když Kundrátkovo angažmá v Číně skončilo, zamířily jeho kroky zpět do Třince, kam se vrátil po více než 10 letech. Obránce, který při svém třineckém angažmá nosil na dresu číslo 84, odehrál za Oceláře 6 utkání, připsal si asistenci a v posledním utkání se rozloučil gólem do sítě Litvínova – dosud svým jediným ve všech 53 zápasech za Třinec během obou působení pod Javorovým.

Kundrátek byl také součástí třinecké výpravy, která se o vánočních svátcích zúčastnila Spenglerova poháru v Davosu. Zde svými výkony oslovil činovníky místního klubu, protože z Třince vedly jeho kroky právě do Davosu a devětadvacetiletý bek tak chyběl u oslav druhého mistrovského titulu Ocelářů. "Bylo to rozhodnutí, kterého lituji i nelituji, ale takový je prostě hokej. To se bohužel stává i v normálním životě, že nám někdy rozhodnutí nevyjdou tak, jak jsme si představovali. Ale jsem rád, že kluci vyhráli titul, moc jsem jim to přál. Doufám, že si to užili a že budeme ve výherní pohodě pokračovat i nadále," hlásí po svém návratu zkušený obránce.

V dresu účastníka švýcarské NLA se Tomáš Kundrátek podílel na záchraně nejvyšší švýcarské soutěže v tomto alpském středisku. Kundrátek za HC Davos odehrál v koncovce základní části a bojích o udržení 19 zápasů s bilancí 1+3. Nyní už je ale urostlý bek zase Ocelářem. "Jsem rád, že se k nám Tomáš vrátil. Je to kvalitní obránce, který má spoustu zkušeností ze zahraničí i reprezentace a věřím, že nám v sezóně pomůže," uvedl ke Kundrátkovu návratu sportovní ředitel klubu, Jan Peterek.