• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Třinec či USA, dilema Tomáše Kundrátka

Poslední červencový týden polykají Oceláři tréninkové dávky na ledě a pilně se chystají na start nového extraligového ročníku. Staronovým obličejem ve výběru z Werk arény je i Tomáš Kundrátek. Dvacetiletý bek koketuje s myšlenkou na návrat do Třince. Před vstupem na led jsme exreprezentanta krátce vyzpovídali.

Tomáši, po dvou sezónách jsi opět na ledě s Oceláři. V jaké fázi jsou momentálně tvé námluvy s Třincem?

Mluvil jsem s panem Markem někdy v půlce letní přípravy. Bylo to po dohodě s mým agentem, který se ptal, jestli bych tady mohl trénovat. Pavel Marek mi nabídl, že mohu s mužstvem absolvovat přípravu spolu s kondičními trenéry bratry Sajlerovými, o kterých jsem slyšel jen chválu. Letní přípravu jsem však z větší části absolvoval individuálně s osobním trenérem. Přijel jsem do Česka teprve nedávno a v nejbližší době bych si rád s panem Markem promluvil o své budoucnosti.

Jaká je vlastně tvoje aktuální situace v zámoří? Existuje tam varianta tvého angažmá, nebo spíš letos preferuješ Třinec?

Mám v Americe ještě rok platný kontrakt. Asi před třemi týdny jsem se vrátil domů z New Yorku, kde probíhal kemp a v současné době zvažuji, co dál. Právě proto chci s třineckým vedením jednat o eventuální spolupráci.


Tomáš Kundrátek při minulém angažmá pod Javorovým, foto:Marian Ježowicz

Byla ve hře krom Ocelářů i nějaká další nabídka v rámci extraligy či jiné evropské destinace?

O žádné jiné nabídce nevím. Od začátku zvažuji jen zámoří a Třinec. V tomto týdnu bych chtěl mít definitivně jasno.

Letní přípravný dril na suchu hokejisté většinou nemají příliš v oblibě. Předpokládám, že se už těšíš na první kontakt s ledovou plochou...

Přesně tak. Moc rád znovu nazuju brusle a těším se na první trénink s klukama. Letní pauza už byla docela dlouhá.

Třinecký dres jsi naposledy přetáhl přes hlavu před dvěmi roky. Jak bedlivě jsi zpoza velké louže sledoval počínání Ocelářů?

Třinec jsem pochopitelně hodně sledoval na internetu. Změnil se tady nejen kádr, ale jak to pozoruji, tak i kustodi a další realizační tým. Je zde hodně nových tváří, ale pár kluků tady bezpečně poznávám. Třeba Honza Peterek, Dan Seman, Martin Vojtek. Je dobře, že nejdu do cizího prostředí.(směje se)