• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Martin Růžička: Třinec byl jasnou volbou

Poslední srpnový den prodloužil s třineckým klubem smlouvu Martin Růžička. Člen vítězného kádru z letošního MS v německém Kolíně nad Rýnem akceptoval nový dvouletý kontrakt do dubna 2012. Redakce hcocelari.cz požádala křídelního útočníka o stručné dojmy z čerstvé dohody.

Mít na své soupisce mistra světa se zdaleka nepodaří každému extraligovému mužstvu. Vedení slezského klubu se rozhodlo ocenit kvalitní práci a solidní výsledky svého pracovníka. Stará smlouva měla platnost i pro nadcházející ročník, ale obnovená dohoda o spolupráci je ještě o jednu sezónu delší: "Moje rozhodování zda příjmout novou podobu smlouvy nebylo vůbec složité. Byla to jasná volba. V Třinci jsem velice spokojený a jsem rád, že mi byla nabídnutá delší platnost smlouvy. Jádro týmu tady zůstalo pohromadě, proto cítím, že můžeme letos udělat nějaký výraznější klubový úspěch," přeje si spolehlivý kanonýr.

Martin Růžička

Odchovanec berounského hokeje přišel pod Javorový s pověstí defenzivního forvarda. Předpoklady však zcela nenaplnil, ovšem nikdo z příznivců bíločervených mu to ani v nejmenším nemohl vyčítat. Martin totiž prožil bodově plodnou sezónu, když v součtu s čtvrtfinále play-off nasbíral velice slušných 51 kanadských bodů (25+26): "Měl jsem povedenou sezónu a budu se snažit na své výkony letos znovu navázat. Musím zdůraznit a připomenout, že jsem měl i štěstí na vynikající spoluhráče v lajně. Jak Láďa Kohn, tak Jirka Polanský mi hodně pomáhali a naší vzájemnou souhru mohu hodnotit jen kladně. Jsem si plně vědom toho, že jen díky výkonům v třineckém dresu jsem mohl hrát na letošním mistrovství světa a dosáhnout na životní úspěch," dodal čtyřiadvacetiletý majitel zlaté medaile.

Martin Růžička spolu s nejužším vedením klubu reprezentovaným Jánem Moderem a Janem Czudkem podepisuje prodloužení kontraktu s Oceláři do roku 2012. Slavnostní předání kopií smlouvy.