• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři na galavečeru extraligy sbírali individuální ocenění

Sezonu hokejové extraligy slavnostně ukončil galavačer v Praze. Oceláři korunováni potřetí za sebou jako mistři České republiky na tradičním vyhlášení cen opět sbírali také individuální ocenění.

Díky povedené sezoně, zakončené třetím mistrovským titulem v řadě, Oceláři na slavnostním večeru v pražském Clarion Congress Hotel sbírali také individuální ocenění udělené hlasováním hokejových novinářů. 

Cenu deníku Právo pro nejlepšího gólmana sezony převzal v přímém přenosu České televize brankář Ondřej Kacetl, který se v play off zmocnil role brankářské jedničky a vychytal Ocelářům deset výher ozdobených třemi čistými konty. Jednatřicetiletý gólman tak podruhé za sebou zcela ovládl brankářské statistiky vyřazovací části, v nich ale dominoval i v dlouhodobé soutěži. 

Cenu Václava Paciny pro Nejlepšího hráče Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy, kterou uděluje Mladá fronta Dnes, pro změnu v Praze převzal obránce Tomáš Kundrátek, který má za sebou individuálně nejúspěšnější sezonu kariéry ozdobenou také účastí na olympiádě. Ocenění pro nejužitečnějšího hráče play off přebral krátce před tím, než se připojil ke kádru české reprezentace v přípravě na blížící se mistrovství světa. Kundrátek v play off zaznamenal šest kanadských bodů za jednu branku a pět asistencí, byl nejproduktivnějším obráncem týmu. 

Cenu pro nejlepšího trenéra sezony, kterou udělují novináři ČTK, pak po zásluze přebral kouč Václav Varaďa. Trenér, který se v průběhu sezony rozhodl v létě spolupráci s Oceláři ukončit, dovedl třinecké hokejisty ke třetímu vítězství v řadě. 

Mezi oceněnými hráči je i bývalý třinecký útočník Zbyněk Irgl, který získal od redaktorů O2 TV Sport cenu za oddanost hokeji.