• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Zlatá tečka mistrovských oslav: Oceláři zpívali na Hutnickém dni

Grandiózní finále oslav třetího titulu v řadě si připravili třinečtí Oceláři a vedení klubu, úřadující šampioni dorazili na Hutnický den. Za rytmu písně We are the champions tekl sekt proudem.

Mistři, mistři, mistři!

Třinec si ještě jednou užil pokřik, který se jen tak neomrzí. Potřetí v řadě patřil našim Ocelářům, kteří oslavy dalšího extraligového titulu zakončili stylově před WERK ARENOU na Hutnickém dni. 

Téměř kompletní tým dorazil po půl páté na jednu ze stage i spolu se zpěvákem Peterem Cmoríkem, znovu zněla živě titulní píseň letošního play off Všichni jsme Oceláři, a na závěr i remake původní klubové hymny O du alajne v podání viceprezidenta klubu a předsedy představenstva Třineckých železáren Jana Czudka. 

"Děláme hokej pro vás a jsme hrdí na zisk čtvrtého titulu," prohlásil prezident klubu Ján Moder, zatímco pan Jan Czudek nad hráče a fanoušky přímo na pódiu rozhazoval zlaté konfety: "Aby to tady bylo jako před týdnem v Praze, v O2 areně," glosoval Moder. 

A pak vyzval přítomné fanoušky ke zpěvu jeho nejoblíbenějšího chorálu Tady vládne Třinecko!

Oceláři strávili na pódiu bezmála hodinu a několik stovek fanoušků pod nim bavili i historkami z vítězného play off. Vladimír Svačina se vrátil ke svým nájezdům... "Nosím na dresu číslo devět, a shodou okolností jsem letos jel devět nájezdů a všech devět proměnil. Vždy stejnou kličkou, protože já žádnou jinou neumím," usmál se Svačina. 

"Jeden jediný byl malinko jiný, ten proti Mladé Boleslavi, kdy proti mě brankář vystartoval a já se ho zlekl. Pak jsem měl chvíli pocit, že se můj gól řeší, jako bych někoho zabil. Platí, neplatí.... Jsem rád, jak to dopadlo," smál se Svačina. "Když jsem dal zlatý gól z trestného střílení v Praze, jel jsem se za brankářem Hudáčkem zeptat, jestli neviděl video, že si nechal dát gól znovu mou stejnou kličkou. Řekl, že ví, jak nájezdy jezdím, ale prý nevěřil, že ji udělám znovu," bavil fanoušky před WERK ARENOU, kde Hutnický den probíhal. 

Hráči se vrátili i k zápasu na Spartě, kde na střídačku létaly mince a brankáře Ondřeje Kacetla zalila i sprška piva... "Nevím, co to bylo, ale bylo to dobré," usmál se Kacetl na otázku, jestli během zápasu stihl ochutnat. Erik Hrňa zase zdůraznil, že na mistrovských oslavavách byly nejtěžší poslední dvě hodiny. 

"Nevím, jestli jsem si během play off někdy řekl, že teď to bude těžké, ale rozhodně jsem si několikrát řekl, že se z toho zblázním," prohlásil Václav Varaďa. "Chtěl bych říct, že jsme hráli pro vás (fanoušky) a i vy máte důležitý podíl na tom, že se nám podařilo titul obhájit. I když jste většinu sezony nemohli za námi na stadion, hráli jsme pro vás. Chtěl bych vám všem poděkovat, chtěl bych poděkovat všem za to, co se nám tady za pět let podařilo vybudovat," dodal trenér a symbolicky se tak s třineckým publikem také rozloučil. Stejně jako bratři Kovařčíkové, dva symboly ocelářské cesty. Odchovanci klubu míří do Finska. 

"Chtěl bych vám kluci říct, že mi můžete děkovat. A zdůraznit, že příští rok budu hrát s jinými hráči a i ty v kariéře nastartuju," žeroval jejich spoluhráč z formace Andrej Nestrašil, který za rytmu hudby We are the champions na závěr odpálil špunty sektu a mistrovskou sprchou odměnil také fanoušky stojící pod pódiem. 

Fotogalerii z Hutnického dne si můžete prohlédnout zde!