• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Daňo: Pauza nám pomohla, už se těšíme na další zápasy

Reprezentační přestávku přivítal s chutí, nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec soutěže Marko Daňo během ní nabral síly, zregeneroval a už se nemůže dočkat na napínavý finiš soutěže: Oceláři budou hájit čtvrté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále, v pondělí nastoupí v Hradci na ledě nejbližšího pronásledovatele. "Odpočinuli jsme si, čekají nás dobré tréninky a do zápasu půjdeme s chutí," těší se Daňo.

Přišla reprezentační přestávka vhod? 

Samozřejmě. Měli jsme tři dny volna, to se jen tak přes sezonu nevidí. Jsme rádi, že jsme měli možnost si odpočinout, že trenéři nastavili program tak, abychom mohli zregenerovat. Byl jsem v Tatrách, úplně vypnul hlavu v pěkném prostředí. A teď jdeme znovu do práce. 

Čeká nás období, kdy i hráči po zápase budou koukat na to, jak vypadá průběžná tabulka?

Už se to blíží... My se ale musíme soustředit na svou hru a své zápasy. Když v nich uhrajeme maximální počet bodů, vůbec se za sebe dívat nemusíme. Věřím tomu, že uděláme všechno proto, abychom na konci základní části byli tam, kde teď, nebo ještě výš. Bude to náročné, ale je to jen o nás. Připravíme se, budeme na poslední zápasy připraveni. 

Od pondělí do neděle odehrajete čtyři zápasy, jak to bude těžké? 

Máme tam vložené kolo ze začátku sezony, dohrávku v Hradci. Dá se to zvládnout, v kariéře jsem zažil i horší program. Je důležité do toho jít s čistou hlavou, k tomu nám pauza hodně pomohla. Budeme mít teď skvělé tréninky a těšíme se na zápasy, půjdeme do nich s chutí. 

Začínáte v Hradci, co nás tam čeká? 

Těžce se u nich hraje, mají dobré začátky zápasů. Na to si musíme dávat pozor. Dlouhodobě říkáme, že hokej se hraje šedesát minut a teď přichází čas to ukázat. Věřím tomu, že to zvládneme a těžký týden v Hradci začneme dobře, to znamená vítězstvím.