• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Daňo chválí Kacetla i hráče, kteří vlastním tělem bránili tlak Sparty

Zápas, jaký historie extraligových bitev možná nepamatuje. Další večer, jehož hlavní roli přebral brankář Ondřej Kacetl. Vychytaná nula jde za třineckým fantomem, ale taky za jeho spoluhráči: Oceláři na Spartě zblokovali enormní množství střel, vyhráli 3:0 a mají mečbol. „Šli jsme si za tím,“ prohlásil Marko Daňo. Nejlepší střelec základní části se v play off trefil poprvé!

Začněme teda od konce, ulevilo se ti hodně, když jsi střelou do prázdné branky na 3:0 prolomil své trápení?

Já jsem rád za ten gól, ale důležitější je výhra. Nešlo to mými góly, snažil jsem se proto v předchozích zápasech pomáhat týmu jinak. Věřím, že to tak bude pokračovat dál a že pomůžu ještě k tomu poslednímu, nejdůležitějšímu kroku v sérii. 

Navzdory pověsti nejlepšího střelce týmu jsi byl dnes jedním z těch, kteří zblokovali nejvíce střel. Uvědomuješ si to?

Tohle je play off hokej. I když se mu daří v sezoně střelecky, musí blokovat střely, vyhrávat souboje a věřit, že i to trápení střelecké zlomí a začne to fungovat tak jako v základní části. Série ale bude ještě náročná, věřím že ji zvládneme. 

Jak bys jinak popsal dnešní vydřené vítězství 3:0? 

Úžasný výkon, zvládli jsme spoustu oslabení. Káca byl výborný, klobouk dolů před nim i ostatními. Za výhrou jsme si dnes šli. Věřili jsme, že tady můžeme vyhrát a že si přivezeme před vlastní diváky mečbol. Děkujeme i těm, co tady dneska byli s námi. Byli slyšet, mají svůj podíl.

Sparta měla drtivý tlak zejména ve druhé třetině, podařilo se vám ubránit čtyři oslabení v řadě. Byl to klíčový prvek zápasu?

Když ubráníme tolik oslabení, musí to mužstvo nakopnout. Odehráli jsme to úžasně, obětavě. Stálo nás to sice hodně sil, ale máme den na regeneraci a na to, abychom se připravili na další zápas. Když předvedeme v úterý podobný výkon, budeme úspěšní. 

Jak moc zápas ovlivnil první gól, který vstřelil Martin Růžička a donutil Spartu dotahovat?

Tyhle zápasy jsou hodně náročné a první góly jsou důležité. Jsme rádi, že to tam padlo nám. Šli jsme si za tím. První gól nás uklidnil, srovnali jsme hlavy a hráli hokej, který se nikomu nelíbí. 

Jak bys popsal výkon Ondřeje Kacetla?

Výborná práce v brance. Úspěch jde za nim i za těmi, co obětovali své tělo, aby blokovali střely. 

Jak se do příště vyvarovat tolika vyloučeným?

Ne vždy je to jednoduché. Když soupeř tlačí, fauly přijdou. Já věřím, že to doma zvládneme.