• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Voženílek: Ve středu musíme být lepší

Parádní vstup do finálové série úderem závěrečné sirény vystřídala ostražitost před středeční odvetou. Oceláři urvali v Hradci Králové první bod díky vítězství 4:2, ale také hlavní hvězda večera, dvougólový Daniel Voženílek, dala jasně najevo, že v dalších finálových bitvách musí být výkon obhájce ještě lepší…

Na začátku třetí třetiny Oceláři po tvé trefě vedli už 2:0, co se v následujících sekundách stalo, že tým o vedení přišel? 

Dobrá otázka… K tomuhle si rozhodně budeme muset něco říct, protože tohle by se stávat nesmělo. Musíme ve středu podat mnohem lepší výkon. 

Co se po hradeckém vyrovnání dělo na střídačce? 

My jsme vždycky klidní, protože máme víru ve své schopnosti. 

Co nakonec zápas zlomilo, byl to tvůj gól na 3:2? 

Asi ano, ale i za nerozhodného stavu jsme pořád měli víru, že ho dáme. Bylo to vyrovnané utkání, Hradec ukázal, že má opravdu dobrý tým. Finále si moc užívám, je mé první v životě. Za každý gól jsem šťastný, zvlášť když pomůže k vítězství. 

Jak bys gólovou akci a řešení přečíslení popsal? 

Marko (Daňo) má vynikající střelu a gólman Machovský to takhle určitě četl. Jenže Marko jen naznačil zakončení a dal mi to perfektně, gólmana úplně zmrazil. Radši jsem si puk ještě zpracoval, byla to větší jistota, než střílet z první. Poděkoval jsem mu, hned jsem mu říkal, že to provedl fakt skvěle.

Následoval neuznaný gól Hradce Králové po úspěšné trenérské výzvě…

My věděli, že někdo do Kácy najel, že se něco stalo. Ležel na ledě a nezvedal se z něj. Ani jsem nebyl moc nervózní. Máme dva videotrenéry, kteří mají záběru k dispozici a hned nám hlásili, že tam bylo nedovolené bránění. V tu chvíli jsem byl přesvědčený, že nám trenérská výzva vyjde. Pokaždé v sezoně nam vyšla, teď taky.

V čem byl Hradec nejvíce nepříjemný? 

Dobře bruslí, jsou silní na kotouči a rychle otáčejí hru. To o nich všichni vědí, protože to ukazují už několikátou sezonu.