• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Mistrovská jízda: Titul Ocelářů slavil celý region

Tohle se nikdy neomrzí, na vítězství může snadno vznikat závislost. Oceláři ví své, v mistrovském opojení načínají čtvrté léto za sebou. Ani oslavy ale nemohou trvat věčně, ty letošní míří do finiše: Součástí byla tradiční mistrovská jízda, tentokrát napříč celým regionem. Stovky lidí mávaly šampionům České republiky na palubě doubledeckeru od Jablunkova až po Český Těšín.

Nejeden šampion na konci úspěšné sezony mluví o tom, jak náročné je soutěž vyhrát. Každý vám ale poví, že ještě náročnější jsou následné oslavy. Oceláři o tom ví své, mistrovské tanečky se napříč Třincem už týden rozjíždějí počtvrté v řadě. 

Ve čtvrtek se takřka celý tým vydal také na tradiční jízdu mistrů, ve speciálně vyzdobeném doubledeckeru vyrazil na cestu se startem u třinecké radnice a cílem na obří autogramiádě u Kauflandu. Jízda byla speciální, vůbec poprvé během oslav Oceláři projeli křížem krážem celý region a užívali si ovace hrdých lidí a fanoušků nejen v Třinci, Třineckých železárnách, ale také v Českém Těšíně, Bystřici nebo Jablunkově. 

Oceláři byli na cestách od čtvrtečního poledne, ještě v podvečer se před Kauflandem tvořily fronty stovek fanoušků, kteří také toužili po společné fotce s Masarykovým pohárem, nebo zisku autogramu oblíbeného hráče. 

"Oslavy jsou výborné, slavili jsme hned po zápase, bylo toho poměrně dost a jízdou v otevřeném autobuse to vrcholí. Je to sice dlouhé, ale radostné, skvělé!" hlásil pyšně trenér Zdeněk Moták, který si v turbulentní sezoně projel doslova emoční horskou dráhu. A teď o sobě může právěm říkat, že také on je mistrem ČR!

"Já nemusím nijak moc slavit, beru to s rozumem a užívám si toho, že mnoho lidí nemůže říct, že byl mistrem extraligy v ledním hokeji," prohlásil Moták. 

První zastávkou Ocelářů na mistrovské trase byla radnice města Třinec, kde je s otevřenou náručí stejně jako v předchozích letech vítala sama primátorka města Věra Palkovská. Kapitán Petr Vrána od ní stejně jako v minulých letech přebral obrovskou láhev slivovice pro celý tým, speciální láhve byly připraveny také pro Martina Růžička a Erika Hrňu: Jediné dva Oceláře, kteří jako hráči byli na ledě u všech pět titulů v historii klubu.

Následně Oceláři vyrazili přes ředitelství Třineckých železáren do Českého Těšína, kde na náměstí vítaly šampiony stovky lidí včetně nejmenších hokejistů tamního klubu. Pohár tam před všemi symbolicky nad hlavu zvedl Marian Adámek - obránce, který se v Českém Těšíne narodil. Následovaly zastávky v Jablunkově nebo Bystřici, vrcholem byla autogramiáda před Kauflandem. Stejně jako loni, i tentokrát na místo dorazila možná tisícovka fanoušků, kteří si mohli zblízka prohlédnout Masarykův pohár a ty nejmenší zase zabavil Dráček Werkáček.

"Spousta kluků je přímo nadšená," usmíval se jeden z lídrů týmu Andrej Nestrašil. A to i proto, že hráči měli přímo na palubě speciálně vybaveného dvoupatrového autobusu bez střechy také pípy a naražené sudy piva. "A navíc nám krásně vyšlo počasí," řekl Nestrašil. 

"Vyhrávat tituly je návykové, extrémně. Těžko se mi to popisuje jinak, ale je to jako droga," dodal Nestrašil. 

Oslavy třineckého titulu vyvrcholí v sobotu v 16:00 na hlavní stage ve WERK ARENĚ. Oceláři v rámci Hutnického dne předstoupí před fanoušky na pódium těsně před koncertem kapely Mňaga a Žďorp, jejíž frontmen Petr Fiala je velkým třineckým fanouškem a sám si finálové klání v Třinci nenechal ujít ani osobně.

Kompletní fotogalerii z mistrovské jízdy si můžete prohlédnout ZDE.