• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Rozpis CHL: Oceláři začnou doma se Švýcary

Dva domácí zápasy v září, jeden v říjnu. Třinečtí Oceláři už znají oficiální termíny zápasů evropské Champions Hockey League. Soutěž nejlepších hokejových týmů Evropy startuje ve WERK ARENĚ 1. září zápasem proti švýcarskému Rapperswilu s Romanem Červenkou.

Už v průběhu mistrovství světa se Oceláři dozvěděli jména soupeřů, nyní znají také termíny všech zápasů. Další ročník Champions Hockey League zahájí na vlastním ledě 1. září v zápase proti švýcarskému týmu SC Rapperswil-Jona Lakers, jehož kapitánem je lídr reprezentace Roman Červenka. Už o dva dny později půjdou fanoušci na špičkový evropský hokej v Třinci znovu, to do WERK ARENY přijede německý šampion Red Bull Mnichov. 

Na cesty se Oceláři vydají o víkendu 8. a 10. září, tedy týden před startem extraligové sezony. V pátek budou hrát na ledě Ilvesu Tampere v Nokia Areně, která hostila poslední dvě mistrovství světa. A přímo odtamtud se celý tým přesune na led dalšího finského týmu Lahti. 

Závěrečné dva zápasy CHL odehrají Oceláři až v říjnu. 11. října je čeká další daleká cesta do Skandinávie na led norského šampióna ze Stavangeru, o týden později - tedy 18. října - pak budou hrát ještě jednou doma, tentokrát s dánským mistrem z Aalborgu. 

Hokejová CHL před novou sezonou výrazně mění hrací systém. Došlo k výraznému zúžení počtu účastníků, Ligu mistrů si tedy zahraje 24 týmů. Ty v základní skupině vytvoří společnou tabulku, do play off postoupí nejlepších šestnáct týmů.