• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Dalibor Pail: Sedm let v Třinci bylo krásných, ale chtěl jsem změnu

Čtvrtý mistrovský titul v řadě byl na nějakou chvíli jeho poslední, realizační tým českých šampiónů totiž opouští jeho důležitý článek: Videotrenér Dalibor Pail se rozhodl v kariéře vydat jinou cestou mimo sportovní prostředí. "Být součástí Ocelářů bylo krásné, ani nevím, jak těch sedm let uteklo. Moc všem děkuji," říká.

Ač v průběhu sezony nebyl vidět jako ostatní, jeho důležitost pro tým Ocelářů byla nesmírná. 

Dalibor Pail působil sedm let u týmu jako videotrenér, podepsal se pod čtyři mistrovské tituly. Poslední sezona pro něj ale byla na nějakou dobu poslední. Dvaatřicetiletý člen realizačního týmu se rozhodl zcela opustit sportovní prostředí a přijal nabídku od jedné ze stavebních firem. Na jeho postu ho od nové sezony nahradí bývalý brankář Lukáš Daneček. 

"Potřeboval jsem se někam posunout, zkusit ve svém životě něco jiného. Hokej miluju a přestože být součástí Ocelářů pro mě byla práce snů, cítil jsem, že změnu potřebuju. Bylo to moc krásné, a taky to strašně uteklo. Vůbec nevím, kde se těch sedm let ztratilo," říká Pail. 

Bývalý hokejista, který za Oceláře hrál až do dorosteneckých kategoriíí, rozšířil realizační tým extraligového áčka v sezoně 2015-16. Coby videokouč tak byl pravou rukou Jiřího Dopity, Vladimíra Kýhose, Reného Muchy, Václava Varadi a v posledním roce také Zdeňka Motáka. S postupem let jeho důležitost rostla, kromě rozborů hry a tréninků měl důležité slovo také v průběhu zápasu, právě na základě jeho podnětů si trenéři v zápasech brali trenérské výzvy, ve velké většině případů úspěšné. 

"Začínal jsem tady tak, že jsem se učil u Denise Havla. Pak jsem to šest let dělal sám. Za tu dobu se měnily podmínky, programy, dělali jsme na naši aréně nové servery. Teď už to má nový videokouč všechno nachystané," směje se Pail na oko Danečkovi, který byl v poslední sezoně jeho parťákem. A coby videokouč spolu s Pailem pomohl Ocelářům k zisku dalšího titulu, teď už bude vše jen na něm. 

"Já pracuju v jedné stavební firmě, zrovna se učím, jak se co dělá. Budu víceméně stavbyvedoucím a pod sebou budu mít více staveb. Tu nabídku jsem dostal už dva roky nazpět, dlouho se mi z hokeje nechtělo odejít, protože mám hokej rád, ale nakonec ve mně uzrálo rozhodnutí, že tahle změna pro mě nemusí být špatná," říká Pail, který se bude do WERK ARENY dál rád vracet. Ať už jako fanoušek Ocelářů, nebo taky jako vášnivý hobby hokejista po boku dalších bývalých hráčů Třince. 

"Děkuju moc celé organizaci, vedení klubu, trenérům, hráčům, kustodům a taky fanouškům. Nedám na Třinec dopustit, dal mi velkou šanci a podržel mě ve chvílích, kdy mi to třeba na začátku tolik nešlo. Jakmile to bude možné, vždy na hokej ve WERK ARENĚ půjdu a užiju si ho, tentokrát už ale bez pracovního nasazení."