• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Fotbal s fanoušky a Penaltový král Třinecka

Tradiční termín, nové místo, vylepšený program. Třinečtí Oceláři 16. srpna nastoupí k oblíbené fotbalové exhibici proti výběru fanoušků, tentokrát na hřišti TJ Oldřichovice. Kromě autogramiády celého týmu bude hlavním bodem programu druhý ročník soutěže Penaltový král Třinecka, vítěz si domů odnese 15 000 korun a zúčastnit se můžete i vy!

Chtěli byste si také zahrát fotbal proti úřadujícím hokejovým šampionům? 

I letos máte šanci!

Tradiční exbibice mezi hokejisty Ocelářů a výběrem fanoušků se odehraje na hřišti TJ Oldřichovice, šlágr má výkop ve středu 16. srpna v 16:30 a je součástí prestižního sportovního odpoledne. Přihlásit se do týmu skalních příznivců, jehož základní jedenáctka změří síly s týmem extraligových mistrů, můžete už nyní na e-mailové adrese fanklub@email.cz

Penaltový král Třinecka

Fotbalová exhibice odstartuje bohatý program. Oceláři ve spolupráci s TJ Oldřichovice pořádají druhý ročník soutěže o Penaltového krále Třinecka. Partnery akce jsou Karireal, BO! reality, NEJ.cz, Autel montáže a Radio Čas Rock.

Nejlepší penaltový střelec si na konci večera odnese šek v hodnotě 15 000 korun, poražený finalista odjede na víkendový výlet v zapůjčeném voze Škoda Enyaq a třetí střelec si domů odnese novou SMART TV. Šek v hodnotě 5 tisíc korun a profesionální brankářské rukavice od společnostu BU1 jsou připraveny také pro nejlepšího gólmana večera.

Soutěž Penaltový král Třinecka se v Oldřichovicích koná stejně jako loni, poprvé ale s podporou hokejového klubu Oceláři Třinec. "Chtěli jsme oživit a zatraktivnit tradiční fotbalové utkání mezi Oceláři a fanoušky a zároveň do jeho programu zapojit přímo na místě ještě více fanoušků, amatérských fotbalistů z celého regionu, případně ty hráče našeho A týmu, kteří nebudou moct nastoupit do samotného zápasu. Jsme proto rádi, že jsme utkání mohli spojit se zajímavou penaltovou soutěží a moc za to fotbalovému oddílu v Oldřichovicích děkujeme," říká výkonný ředitel Ocelářů Marek Chmiel.

Penaltovým králem se může stát každý starší 15 let, kdo se přímo na místě přihlásí (registrace bude spuštěna od 15:00). Za poplatek 150 korun dostane od pořadatelů každý své startovní číslo, přímo během registrace si navíc střelci mohou za dalších 100 korun dokoupit jeden bonusový život do soutěže navíc. Vítězem se každopádně stane ten, kdo během odpoledne promění všechny své penalty. 

"Systém soutěže je jednoduchý: Střelci budou během jednotlivých kol postupně vyzývání k exekuci penalt a do dalšího kola postoupí jen ti, co svou penaltu promění, případně se vykoupí bonusovým životem. Střílet se bude na několik branek a brankářů tak dlouho, dokud z celého startovního pole nevzejde vítěz," říká za TJ Oldřichovice hlavní organizátor penaltové soutěže Radek Janeček. 

"Akci jsme pořádali poprvé loni, přihlásilo se na sedm desítek střelců, mezi nimi byli sportovní nadšenci i amatérští fotbalisté z celého regionu. Vítěz Jan Cupek (aktuálně hráč domácího TJ Oldřichovice) během večera proměnil všech svých čtrnáct pokutových kopů, skvělý výkon! Uvidíme, jestli se mu titul třineckého penaltového krále podaří letos obhájit," dodává Janeček a naznačuje, že konkurence bude letos výrazně vyšší.

V bráně Jan Laštůvka!

A to i díky hvězdnému obsazení v bráně. Účast na akci přislíbil bývalý gólman české reprezentace Jan Laštůvka. Ten by měl odchytat závěrečná kola rozstřelu tak, aby titul Král penalt Třinecka získal opravdu ten nejlepší penaltový exekutor.

Laštůvka je legendou domácí fotbalové scény, v nejvyšší české soutěži odchytal v dresu Baníku, Slavie nebo Karviné 275 ligových utkání, zaznamenal v nich 89 čistých kont. Byl zároveň stěžejní postavou mistrovského týmu Ostravy z roku 2004 a jméno si udělal také v zahraničí, kde oblékal dres Šachťaru Doněck, Dněpropetrovsku, Bochumi, Fulhamu nebo West Hamu United. 

"Aktuálně jsem po konci angažmá v Baníku Ostrava bez smlouvy a na startu sezony to zatím nevypadá, že bych měl někde pokračovat. Pokud se na tom nic nezmění, rád se akce zúčastním a pokusím se dokázat, že penalta nejde jen špatně kopnout, ale že ji brankář může i dobře chytit," usmívá se jednačtyřicetiletý Laštůvka.

V kariéře čelil v profesionálních soutěžích více než sedmi desítkám pokutových kopů, v anglické Premier League potažmo Lize mistrů, nejprestižnější klubové soutěži planety, si na něm dokázali střelou z puntíku vylámat zuby takoví hráči jako legenda Liverpoolu Steven Gerrard nebo ikona slavné Barcelony Andrés Iniesta.

Oceláři vs. FanClub: Rivalita trvá šestnáct let

Ale ještě na chvíli zpět k fotbalu: Utkání mezí fanoušky Ocelářů a výběrem hokejistů bude mít úvodní výkop v 16:30. Ke střetu fanouškovského tábora s extraligovými hráči dojde už pošestnácté v historii. Bilance je zatím pro fanoušky nelichotivá: Hokejisté vedou 11:4 na zápasy, loni dokázali v úmorném vedru na hřišti v Bystřici fanoušky porazit 4:1.

Stejně jako minulý rok bude součástí fotbalového zápasu také doprovodná divácká soutěž v "břevínkách."

Deset vybraných diváků dostane přímo na místě možnost z hranice pokutového území střílet na břevno fotbalové brány. Kdo jej trefí jako první, odnese si domů permanentní vstupenku na novou sezonu Tipsport extraligy, další tři dostanou od partnera soutěže - společnosti NEJ.cz - dres třineckých Ocelářů.

Dráček WERKÁČEK a jedinečná autogramiáda

Fotbalové odpoledne bude zároveň stejně jako v minulých letech jedinečnou příležitostí získat autogram všech třineckých hokejistů, veliké autogramiády se zúčastní kompletní kádr Ocelářů, zblízka si při ní můžete prohlédnout jak všechny nové tváře v týmu, tak samozřejmě také pohár pro mistry extraligy. 

Na své si přitom přijdou také nejmenší: Bavit děti bude oblíbený maskot Dráček WERKÁČEK a skákací hrad od společnosti BO! reality. Přímo na místě bude k dispozici také mobilní fanshop Ocelářů, samozřejmostí je bohaté občerstvení.

Vstupné na akci je zdarma, buďte u toho!