• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Voženílek: Cítím se skvěle, na led jsem se těšil

Přestože jako starší hráč na led v rámci dobrovolného týdne rozhodně nemusel, šanci naskočit do přípravy na novou sezonu o něco dřív Daniel Voženílek nevynechal. V plné zátěži už se tak na ledě WERK ARENY prohání také jeden z nejdůležitějších hráčů posledních vyřazovacích bojů.

Nejlepší hráč uplynulého play off a klíčový muž Ocelářů v cestě za dalším titulem už vyhlíží start nové sezony. 

Daniel Voženílek od pondělí trénuje s týmem, možnost jít na led v plné výstroji si nenechal ujít. Přestože náběhový týden není povinný a Oceláři na ledě stále nejsou zdaleka všichni. Dlouhou kštici urostlého centra na něm ale od prvních minut nepřehlédnete. 

"Cítím se skvěle," hlásil Voženílek hned. "Já byl na ledě už o týden dřív, když jsem byl spolu s Andrejem Nestrašilem a jeho kondičním trenérem ze zámoří ve francouzském Chamonix. Pro mě to byla skvělá zkušenost. Byli jsme v parádním prostředí, navrch mohli trénovat. Když už jsem tam na ledě byl, přišla mi škoda teď z toho vypadnout, proto jsem v Třinci už od pondělí," řekl Voženílek. 

Sedmadvacetiletý útočník má za sebou životní sezonu. V play off posbíral šestnáct bodů, byl vyhlášen MVP vyřazovacích bojů, oslavil zisk svého prvního mistrovského titulu. A navrch se dočkal také pozvánky do národního týmu, se kterým si nakonec zahrál také na mistrovství světa. 

"Taky to dalo dohromady skoro sto zápasů, tolik jsem zatím v kariéře nikdy neodehrál snad ani v mládeži. Dal jsem si po mistrovství týden dovolenou a jak jsem pak viděl, že už všichni trénují, nechtěl jsem být pozadu, tak jsem do toho zase skočil. Mám teď ale pochopitelně trošku jiný plán, trošičku pozadu jsem. Na led jsem se už ale moc těšil," řekl Voženílek s tím, že by na vynikající ročník rád navázal i v nové sezoně. 

"Očekávání jsou vždycky, já je od sebe mám. Tady jde ale hlavně o to, abychom s Oceláři navázali na úspěchy, které máme. Vždyť i já jsem se přesvědčil o tom, že osobní úspěchy jsou s těmi týmovými provázány," uzavřel Voženílek.