• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Tři úniky, jeden gól: Takhle to trénuju, smál se Kurovský

Ve správnou chvíli na správném místě postával Daniel Kurovský v zápase s Mladou Boleslaví, díky tomu byl jednou z nejvýraznějších postav Ocelářů. Třinecký útočník se dostal třikrát do samostatného úniku, jeden proměnil a výrazně tím svůj tým přiblížil k výhře 4:1.

Třikrát v zápase ujížděl sám na branku, tváří v tvář brankáři Filipu Novotnému. 

Třikrát volil stejně drzé řešení: Zakončení mezi betony. 

"Nestává se mi moc často, abych jel v jednom zápase třikrát sám na branku," usmíval se na celé kolo Daniel Kurovský, jeden z hrdinů pátečního večera a zároveň autor veledůležité třetí třinecké trefy při vítězství 4:1. 

"Takhle to trénuju, takhle jsem to chtěl," řekl Kurovský novinářům a znovu rozesmál sebe i je. 

Novotného totiž třinecký útočník překonal při svém druhém úniku, a to s velkým štěstím. Při kličce mu kotouč sjel z čepele, a doputoval přímo mezi betony mladoboleslavského gólmana. WERK ARENA vybouchla nadšením, Kurovský slavil premiérovou trefu v sezoně. 

"Už při prvním nájezdu mi to málem vyšlo, akorát jsem to nevyřešil dobře. Byl jsem moc zbrklý, ukvapil jsem se. Viděl jsem, že mě dojíždí obránce a zakončil moc brzo. Kdybych tu kličku trošičku protáhl, byl by to gól. Když jsem jel na Novotného potřetí v zápase, věřil jsem si, že to mezi betony zase dám. A zjevně to tak dobré řešení nebylo," vrátil se Kurovský skromně i k dalším dvěma svým večerním únikům.

"Zápas rozhodly naše góly. Taky Boleslav měla hodně šancí, ale proměňovali jsme je my. Máme radost z důležité výhry, ale už se musíme chystat na neděli. Přijedou Karlovy Vary a my budeme chtít vyhrát, aby Oceláři zase byli v tabulce tam, kde patří," uzavřel Kurovský rozhovor s novináři.