• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Voženílkův nejlepší zápas za Oceláře: Hlavně, že máme tři body

Tři první asistence, to je bilance Daniela Voženílka. Třinecký útočník byl stěžejní osobností týmu při nedělní výhře nad Karlovými Vary. Třemi body v jednom zápase zároveň vyrovnal svůj kariérní rekord, je to jeho nejlepší výkon v dresu Ocelářů!

Pod drtivým vítězstvím 5:1 se nepodepsal gólem, na tři ale nahrál a byl na ledě u všeho podstatného. 

Daniel Voženílek se stal jedním z hrdinů nedělního večera ve WERK ARENĚ a měl zásadní podíl na tom, že Oceláři roznesli tabulkového rivala a v letošní sezoně velmi nepříjemného soupeře. "Vrátili jsme se k věcem, které umíme a jsme rádi za tři body," řekl Voženílek po utkání. 

Sedmadvacetiletý útočník zatím plynule navazuje na výkony z jara, kdy se stal MVP celého play off a zahrál si i na mistrovství světa, v letošní sezoně si drží průměr přes bod na zápas, a tak mohl s úsměvem po utkání gratulovat Miloši Romanovi: další ze strůjců jarního titulu totiž konečně prolomil své střelecké trápení a zaznamenal první gól v kalendářním roce. 

"Já ani netušil, že má tu sérii takhle dlouhou. Ani jsem si ho předtím nedobíral, protože on se tím asi moc nechlubil," smál se Voženílek. Pak ale Romanovu špičkovou akci ocenil: "Dal parádní gól do Zlaté helmy, snad to odšpuntoval i do dalších zápasů!"

Sám Voženílek navíc zažil unikátní večer, třemi body v jednom zápase vyrovnal své kariérní maximum a zaznamenal nejlepší výkon v dresu Ocelářů. Mimochodem: Poslední tříbodový večer zažil taky v Třinci, pár let zpátky ještě v dresu Budějovic při bláznivé přestřelce 9:7 pro Oceláře. "No jo, na to bych málem zapomněl. Přitom tohle je zápas, o kterém s klukama v kabině dodnes občas srandujeme," řekl Voženílek. 

Oceláři mají za sebou stoprocentní víkend, ale hlavou už jsou dál: Nyní je čeká povinnost v Evropě. V úterý tým odlétá do norského Stavangeru, kde ve středu musí vyhrát, pokud chce hrát v Lize mistrů play off. "Letíme tam pro tři body, nebude to nic lehkého, ale chceme v CHL do vyřazovací části," slibuje Voženílek.