• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři znají soupeře pro play off Ligy mistrů

Je jasno! Oceláři v osmifinále Champions Hockey League vyzvou švédský tým Skellefteå AIK. Tedy soupeře, se kterým v rámci loňského ročníku odehráli v základní skupině dva velmi vyrovnané zápasy. Úvodní kolo play off je na programu ve druhé polovině listopadu, přesné termíny budou upřesněny v následujících dnech.

Dlouho do večera vyhlíželi třinečtí Oceláři s napětím svého soupeře pro první kolo play off Champions Hockey League, chvíli to dokonce vypadalo na pikantní českou bitvu s Pardubicemi. Nakonec ale český šampion poletí daleko na sever, skoro až k polárnímu kruhu. A vyzve soupeře, který má pevné místo v třinecké hokejové historii: švédskou Skellefteu!

Termín úvodního zápasu je předběžně stanoven na polovinu listopadu, odveta by se měla hrát o týden později. Už nyní je přitom jasné, že by Oceláři jako hůře postavený celek v základní skupině měli začít osmifinále na domácím ledě. Přesné termíny obou duelů budou centrálou CHL po dohodě mezi kluby ještě upřesněny.

Znám už je v tuto chvíli ale kompletní pavouk letošního ročníku Champions Hockey League, vítěz zmíněného souboje mezi Třincem a Skellefteou narazí v dalším kole na lepšího z dvojice Färjestad - Biel. Do play off postoupili všichni tři čeští účastníci letošní sezony Ligy mistrů, v případě postupu dál mohou Oceláři narazit nejdříve na Vítkovice, ale to až v semifinále. Na Pardubice může Třinec narazit pouze ve finále. 

Skellefteä je přední tým švédské nejvyšší soutěže, ve které ji aktuálně patří druhé místo. Oceláři ji velmi dobře znají, v základní skupině CHL na ni narazili i v minulé sezoně a sehráli s ní velmi těsné zápasy, bohužel s ne úplně šťastným koncem. Ve Švédsku Třinec prohrál 2:3 v prodloužení, doma na Skellefteu nestačil v poměru 4:5. 

Nebylo to přitom poprvé, co tým ze severu Švédska do Třince dorazil. Skelleftea pod Javorovým hrála už v roce 1968, přátelské utkání na právě otevřeném zimním stadionu Na Lesní se zapsalo do historie třineckého hokeje. Místní amatéři dokázali Skellefteu senzačně porazit 4:3 a postarali se o to, aby měl hokej v Třinci stále větší zvuk. Více o památném zápase si můžete přečíst ZDE.