• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Jeřábek: Byli jsme naivní a nabídli soupeři laciné góly

Cesta Ocelářů pohárovou Evropou končí. Třinec nestačil v odvetě na Skellefteu, na severu Švédska padl 2:5 a sen o postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů se hráčům i stovce fanoušků přímo v hledišti rozplynul. Bohužel dost kuriózním způsobem: Ve chvíli, kdy měli hosté navrch, zápas přerušil požární alarm. "Byli jsme ale moc naivní," řekl navzdory tomu upřímně obránce Jakub Jeřábek. Autor úvodní branky zápasu.

Oceláři končí v Lize mistrů v osmifinále, jak velké zklamání to je? 

Hlavně vzhledem k vývoji zápasu. Začali jsme dobře, ale pak jsme hráli moc pasivně a málo v útočném pásmu. Dali nám moc lehké góly na to, jak jindy umíme být ve vlastním pásmu zarputilí. Nabídli jsme jim moc snadné branky a je škoda, že jsme po vynucené přestávce dostali nešťastný gól. Celá tahle série si do prodloužení zasloužila jít. 

Když ale začneme postupně, Třinec díky tvému gólu z přesilovky vedl. Secvičená věc?

Oni dobře zavírali přihrávku na druhou stranu, tak jsem to zkusil jednou přímo. A podruhé to tam i s tečí zapadlo. Jenom škoda, že nám tenhle gól nepomohl víc. Navíc jsme pak měli ještě dvě přesilovky. Jednu jsme sehráli špatně, druhou lépe, ale bez lepšího zakončení. 

Co se stalo ve druhé třetině, kde Oceláři vypadli ze hry a pustili soupeře do trháku? 

Hráli jsme strašně pasivně. V útočném pásmu jsme se neudrželi na kotouči a góly jsme jim nabídli. Navíc Káca ještě několik dalších chytil. Ve Švédsku bylo velké hřiště a my byli až moc naivní. 

Ve třetí třetině Oceláři snížili na 2:3, tenhle výsledek by znamenal prodloužení. Požární alarm ale přerušil na deset minut zápas i tlak Třince. Byl to klíčový moment? 

Jo, jo... S jejich klukama jsem si dělal srandu a ptal se jich, co to je. Oni sami nevěděli, pro nás to ale bohužel přišlo fakt v blbou chvíli. Dostali deset minut na to se připravit na přesilovku, v kabině to probrat a bohužel toho využili. Zažil jsem přerušení kvůli díře v ledu, tohle ještě nikdy. 

Do Švédska letělo z Třince sto fanoušků, je to škoda i pro ně? 

Je. My jim chtěli udělat radost postupem, udělat si dobrou náladu na cestu zpátky. Bohužel to nevyšlo.