• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři ve fotbale znovu zvítězili, Třinecko má nového penaltového krále

Vítězná série třineckých Ocelářů ve fotbalové exhibici proti výběru FanClubu pokračuje, na Městském stadionu v Třinci hokejisté v sobotu odpoledne zvítězili 3:0. Duel sledovala necelá tisícovka diváků, kterou kromě autogramiády bavila také dramatická koncovka penaltové soutěže. Novým králem Třinecka se stal Vojtěch Zabelka.

Tradiční fotbalové odpoledne s Oceláři se poprvé v historii přesunulo do areálu Městského stadionu v Třinci. A stálo to za to! 

Fanoušky bavil atraktivní duel, ve kterém se nakonec z vítězství na trávníku znovu radovali Oceláři. Ti i díky dvěma přesným zásahům Daniela Kurovského zdolali ve fotbalové bitvě FanClub 3:0 a ještě více zvýraznili historickou dominanci, která je aktuálně 13:4 pro hokejisty. 

Přestože ještě před obědem město skrápěl hustý déšť, nakonec se počasí umoudřilo a takřka tisícovka fanoušků, která během odpoledne do areálu dorazila, se nakonec dočkala autogramiády celého týmu Třince pod modrou oblohou. 

Hlavním hřebem celého programu byl ale třetí ročník akce Penaltový král Třinecka, který nakonec po tříhodinovém maratónu a patnácti proměněných penaltách ovládl v dramatické koncovce Vojtěch Zabelka a odnesl si domů patnáct tisíc korun. Nechal za sebou Luboše Majerníka a Kryštofa Labaje. Mezi takřka devadesáti střelci byly i ženy, nejlepší z nich Nikola Fujaková, proměnila pět pokutových kopů a odnesla si domů podepsaný dres Mariana Adámka z poslední mistrovské sezony. 

Mezi brankáři, stejně jako loni, zazářil Tomáš Kroužek. Ten si jako nejlepší gólman večera domů odnesl šek na pět tisíc korun a originální hranou hokejku Ondřeje Kacetla z posledního vítězného sedmého finále v Pardubicích. 

Součástí programu bylo i živé natáčení podcastu Zimák s Mariánem Adámkem, ten na pódium k redaktorům deníku Sport za potlesku tribun přišel i s Masarykovým pohárem. Celý podcast s ním si na webových stránkách deníku Sport a dalších podcastových platformách můžete pustit ve čtvrtek.