• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři ve Frýdku-Místku: První zápas sezony i s autogramiádou mistrů světa

Dlouhé večery bez hokeje jsou pryč, Oceláři po letní pauze znovu oblečou výstroj a nastoupí do zápasu. První přípravný duel sezony odehrají tradičně na ledě partnerské organizace ve Frýdku-Místku, v Polárce se hraje v 17:30 a zápas ozdobí bohatý doprovodný program. Už v 16:00 tam proběhne autogramiáda Ondřeje Paláta a Tomáše Kundrátka, prohlédnout si při ní můžete nejen Masarykův pohár pro mistry extraligy, ale také pohár, který čeští hokejisté v květnu vybojovali na mistrovství světa.

Po takřka třech týdnech na ledě sehrají Oceláři první přípravný zápas sezony, a to v posledních letech zcela tradičně v Polárce na ledě partnerského klubu z Frýdku-Místku. První test připravenosti hráčů a zároveň oslavu úspěšné spolupráce obou klubů si nenechte ujít v úterý odpoledne, duel ozdobí bohatý doprovodný program včetně autogramiády letošních mistrů světa a nehrajících Ocelářů!

Oceláři mají za sebou první těžký týden plný dvoufázových tréninků, část týmu ale na ledě trénuje už od konce července a tak se není čemu divit, že se hráči na utkání těší. Trenér Zdeněk Moták spolu se svými asistenty do zápasu nominovali mix zkušených hráčů a mladíků, kteří o místo v týmu bojují. 

Moták: Bereme zápas zodpovědně

“K zápasu přistupujeme s maximální zodpovědností, přestože do něj hráči vstoupí po náročné tréninkové zátěži. Budeme chtít vidět i taktické věci, na kterých už na tréninku na ledě také pracujeme,“ říká trenér Zdeněk Moták. 

“Přestože budeme hrát s týmem, který hraje o soutěž níž, určitě nás nic snadného nečeká. Je to ale první zápas a všichni se na něj těší i proto, že se bude hrát ve Frýdku-Místku tradičně před skvělou diváckou kulisou,“ dodává třinecký kouč.

Ten zatím na ledě ani v tréninku nemůže počítat s trojicí dlouhodobých marodů: obráncem Jakubem Jeřábkem a útočníky Andrejem Nestrašilem a Martinem Růžičkou. První jmenovaný do Frýdku-Místku na zápas dorazí, aby byl fanouškům k dispozici alespoň na autogramiádě stejně jako další nehrající hráči: kapitán Petr Vrána, obránce Martin Marinčin a další zkušený útočník Vladimír Dravecký. 

Frýdek-Místek se v minulé sezoně dramaticky zachraňoval, po mizerném vstupu do ročníku ale patřil ve druhé polovině základní části mezi vůbec nejlepší celky Chance ligy a v napínavé koncovce nakonec díky bodové šňůře stáhl pod sebe Znojmo. Letos ve městě na hranici Moravy a Slezska všichni věří, že mančaft vedený přísným slovenském koučem Martinem Hrnčárem bude hrát o play off. Odpovídají tomu i změny v kádru, mezi nejzvučnější posily zcela jistě patří frýdecko-místecký rodák a odchovanec David Ostřížek spolu s obráncem Markem Hrbasem, který se zatím připravuje s prvním týmem Ocelářů. 

Autogramiáda mistrů světa

Utkání je zároveň každoroční oslavou vzájemné spolupráce obou klubů, která trvá už od roku 2015. I proto se jeho návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program, který v hale Polárka odstartuje už hodinu a půl před úvodním vhazováním. 

Samotný zápas začne v 17:30, už v 16:00 ale přímo v Polárce začne vedle autogramiády třineckých hokejistů také autogramiáda hokejových mistrů světa spjatých s oběma kluby. Tedy frýdeckomísteckým odchovancem a současným hráčem New Jersey Devils Ondřejem Palátem a třineckým obráncem Tomášem Kundrátkem. Oba se stali nedílnou a nesmírně důležitou součástí českého týmu, který v květnu ovládl domácí šampionát a do Frýdku-Místku fanouškům přivezou ukázat také mistrovský pohár. 

Spolu s ním si budou moct fanoušci zblízka prohlédnout také Masarykův pohár. Na místě bude připravena také fan zóna pro nejmenší, ty budou společně bavit také maskoti obou týmů Rys Freddy a Dráček WERKÁČEK. 

Drtivá většina vstupenek na sezení byla už den před zápasem vyprodaná, v prodeji zbývaly poslední lístky na stání. Sledovat předprodej můžete on-line. Fanoušci, kteří nemohou do Frýdku-Místku dorazit, budou mít možnost zápas sledovat také doma prostřednictvím živého streamu na Youtubovém kanálu Ocelářů.