• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři zdolali Javorový a odhalili knihu, která vyjde na podzim

Ani úmorné vedro neodradilo více než stovku příznivců, aby společně s takřka celým týmem zdolali ikonický vrchol nad Třincem. Oceláři na Javorovém odhalili překvapení, které klub přichystal pro malé i velké čtenáře: Na podzim vyjde fantasy kniha nejen s příběhem Dráčka WERKÁČKA.

Tradice je tradice. A Oceláři ty své dodržují. 

Také letos společně s fanoušky zdolali ikonický kopec nad městem a přímo před chatou na Javorovém vystavili Masarykův pohár pro mistry Tipsport extraligy. Po sjezdovce z Oldřichovic tentokrát vyrazil zhůru prakticky celý tým úřadujících šampionů včetně trenérů, navzdory tropickému vedru je doprovodila více než stovka příznivců. Další dorazili nahoru po své trase. 

Klub pro ně připravuje překvapení v podobě fantasy knihy, která malým i velkým čtenářům odhalí velké tajemství: V Beskydech totiž žijí skuteční draci a Dráček WERKÁČEK, oblíbený maskot Ocelářů, bude nejen jejím patronem, ale také jednou z hlavních postav. 

Ti, co po stopách draků ve středu přišli až nahoru, tak měli jako první unikátní příležitost zaposlouchat se do úryvků mýtického příběhu, a to přímo z úst autora knihy, spisovatele a nadšeného turisty Jana Tkáče. Kniha, kterou klub oficiálně odhalí ještě v průběhu léta, vyjde se startem nové extraligové sezony. 

"Byla to dnes velice příjemná akce pro nás i pro rodiny s dětmi. Na ty nahoře čekalo hezké překvapení. Vždycky říkám, jak je tady v Beskydech nádherně a dnes jsem se o tom znovu přesvědčil," řekl jeden z lídrů týmu Andrej Nestrašil. Přestože na led po operaci ramene s týmem zatím nemůže, na Javorový stejně jako další zraněný Jakub Jeřábek vyšel. A takřka hodinu rozdával autogramy i společné fotky s fanoušky přímo u Masarykova poháru. 

"Ani minutu jsem neváhal, že nahoru s týmem a fanoušky půjdu. Před dvěma měsíci jsem na soustředění v Tatrách vyšel po svých na Chopok, takže bylo jasné, že půjdu i dnes. Bylo to moc fajn strávené odpoledne, s kluky jsme si to užili. Pevně věřím, že si to užili i fanoušci. Kniha, do které jsme se dnes mohli společně poprvé začíst, je moc hezká," řekl Jakub jeřábek.

Kromě autorského čtení z připravované knihy si děti domů odnesly dárkové tašky od dráčka WERKÁČKA, s ohledem na enormní vedro se celá ocelová Familia dolů mohla svézt lanovkou. Už zítra čeká hokejisty další náročný trénink.

Sezona se blíží.