• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Generálka na ostrý start sezony: Derby ve Vítkovicích!

Start sezony se blíží, Oceláři už příští týden odlétají na západ Evropy k prvním zápasům Ligy mistrů. Ještě předtím je ale čeká poslední a velmi prestižní test: Generálkou před soutěžními boji bude derby ve Vítkovicích. Oceláři v Ostravar aréně hrají ve čtvrtek v 17:30.

Jak už bývá zvykem, Oceláři tráví léto výhradně doma. Letos dokonce region neopustili v přípravě vůbec, zakončí ji zápasovým testem na ledě nejbližšího a zároveň největšího extraligového rivala: Ve čtvrtek se hraje ve Vítkovicích, úvodní buly padne na led Ostravar arény v 17:30. 

Třinec je v přípravě zatím stoprocentní, Oceláři odehráli v srpnu tři duely a všechny zvládli přesvědčivě. Poradili si hravě s Frýdkem-Místkem, zvládli i domácí přestřelky se slovenskými celky Slovanem Bratislavou a Bánskou Bystricou. Vítkovice ale budou, alespoň papírově, nejsilnějším protivníkem. 

Oba týmy jsou svým způsobem v odlišné části přípravy, zatímco Vítkovicím stejně jako drtivé většině dalších extraligových týmů odstartuje sezona až za tři týdny, Oceláři už příští víkend jako úřadující šampioni odletí do Švýcarska a Francie k prvním těžkým zápasům základní fáze Ligy mistrů. A právě směrem k mezinárodní konfrontaci už také trenéři ladí přípravu i tréninky. 

Vítkovice dosud v přípravě sehrály čtyři zápasy, ten poslední v úterý proti Olomouci (2:5). Tým, který nově povede extrenér Karlových Varů David Bruk už má za sebou i náročné turné po Švýcarsku, kde Vítkovice porazily dva třinecké soupeře v Lize mistrů: Jak francouzský Rouen (4:2), tak švýcarský Fribourg (6:2). Nestačily jen na vítěze posledního ročníku Champions Hockey League ze Ženevy, které podlehli v napínavé přestřelce 5:6 až v prodloužení. 

Vítkovice v létě neprošly změnami jen na trenérských postech, velmi se otřáslo také složení kádru. Ostravané v minulé sezoně neuspěli, a proto se vedení klubu rozhodlo ambiciózní kádr pořádně okysličit. Přišla rovná desítka nových jmen. Mezi největší letní posily patří obránce Jan Košťálek z Pardubic, nebo útočníci Jindřich Abdul z Litvínova a Jan Bambula z Olomouce. Na soupisce Ostravanů figurují také dvě jména, která prošla třineckou mládeží: A to útočníci Jan Hladonik a Jonáš Peterek.

Vstupenky na utkání půjde zakoupit přímo na pokladnách Ostravar arény. Z domova budete moct zápas sledovat také v on-line streamu, který bude dostupný také na Youtubové kanálu Ocelářů.