• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři jsou ve Švýcarsku: Liga mistrů začíná v Lausanne

Hokejová sezona startuje, Oceláři jsou na cestách. Ve vyprodaném letadle s podporou takřka stopadesáti fanoušků dorazila celá výprava do Švýcarska už ve čtvrtek odpoledne. V pátek v 18:00 hrají čeští šampioni na ledě Lausanne.

Oceláři vstupují do svého devátého ročníku Ligy mistrů. 

Základní skupinu mezinárodní klubové soutěže rozehrají na ledech soupeřů, na prvním venkovním tripu sezony doprovází výpravu takřka sto padesát fanoušků. Letecký speciál Ocelářů přistál ve Švýcarsku už ve čtvrtek, na ledě moderní Vaudoise arény pro 8 500 diváků rozehrají základní skupinu CHL proti domácímu Lausanne v pátek v 18:00. 

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Sport 2. 

"Champions Hockey League nás obohacuje. Když na výjezdech vidíme něco dobré, snažíme se to aplikovat do naší organizace. Mé přání je, ať Champions League vyhrajeme. Jednou nám k finále chybělo málo," prohlásil na předsezonní tiskové konferenci prezident klubu Ján Moder.

Také hlavní kouč Zdeněk Moták a kapitán týmu Petr Vrána zdůraznili, že základní skupinu chtějí rozehrát úspěšně. Ze Švýcarska si Oceláři chtějí odvézt všechny tři body. Stejně jako loni se základní skupina hraje tzv. švýcarským systémem, který od letošního ročníku přebírá také fotbalová Liga mistrů. Oceláři sehrají šest zápasů, každý s jiným soupeřem. Výsledky a získané body se pak sčítají do společné tabulky, do play off postoupí šestnáct ze čtyřiadvaceti účastníků. 

A protože postavení v tabulce rozhoduje také o nasazení ve vyřazovacích bojích, jakýkoliv bod z horké švýcarské půdy se bude hodit. 

Oceláře každopádně nečeká nic snadného. Lausanne je finalistou poslední ročníku švýcarské ligy, který o titul s Curychem bojoval až do posledního sedmého zápasu. Na soupisce Lausanne najdeme českého obránce Davida Skleničku, extraligou se mihl také Fin Ahti Oksanen. Mezi největší hvězdy ale patří Francouz Tim Bozon, nebo Rakušan Michael Raffl.

V přípravě švýcarský celek odehrál tři utkání, dvě z nich prohrál. 

Dokáží Oceláři na jeho ledě bodovat?