• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Daňo: Těšíme se do Třince, chceme výkony potvrdit i doma!

Skvělý vstup do Ligy mistrů Oceláři potvrdili vítězstvím ve Francii, tamního mistra z Rouen porazili 5:3 v zápase, ve kterém o dva góly prohrávali. Z úvodního venkovního tripu vezou domů pět bodů a mají nakročeno k postupu do play off. „Za týden chceme naše výkony potvrdit i v Třinci,“ prohlásil nejlepší Ocelář francouzského večera Marko Daňo.

Neudělali si Oceláři zápas ve Francii zbytečně těžký? 

V první třetině jsme měli dost šancí, bohužel jsme dali jen jeden gól. Pouštěli jsme je do přečíslení, oni situace využili a byli na koni, vedli 3:1. Na konci se ale ukázala síla mužstva. Když hráli všichni na sto procent, vzali jsme si zápas do vlastních rukou. Vyrovnali jsme a otočili. Myslím, že zaslouženě. 

Skóre zápasu jsi otevřel ty kuriózní branou. Od koho se puk odrazil do branky ve chvíli, kdy gólman odjel k zadnímu mantinelu - trefil jsi rozhodčího, nebo mantinel?

Trefil jsem spoj plexiskla. Mají to tady trošku vypuknuté ven, odrazilo se to přesně do prázdné branky. Vtipný začátek, já jsem na živo asi takový gól nezažil. Ale patří to k hokeji, měli jsme i štěstí. 

Oceláři byli papírovým favoritem zápasu, ten ale nebyl snadný. Hrálo se v parádní kulise, soupeř se chtěl vytáhnout. Souhlasíš?

Atmosféra byla super. Oni hráli navíc dobrý hokej. Mají šikovné hráče, dobře bruslili. Zápas byl vyrovnaný a pro nás náročný, ale máme tři body a jedeme domů. 

Co jste si v kabině řekli před třetí třetinou, ve které jste otočili z 1:3 na konečných 5:3?

Povídali jsme si, že musíme být lepší v detailech a tlačit se víc do branky. Ukázalo se, že je to správná cesta. Více jsme se tam tlačili, více jsme stříleli, brankář se trošku rozsypal. Šli jsme proti tomu

Vítězná trefa jde za tebou, z mezikruží jsi trefil krásně horní růžek. Takové branky si asi vážíš víc, než té kuriózní první, že?

Hudy říkal, že jsem mu tenhle gól ukradl. Že by to dal taky do vinglu, kdybych si puk nevzal. Pak jsme si to ještě vyměnili, puk utekl mně a na 5:3 v podobné pozici zakončoval on. Jsme oba rádi, že jsme pomohli týmu. 

Oceláři si vezou domů z tripu pět bodů. Berete to?

Rozhodně bereme! Před odletem jsme nějaké konkrétní cíle neměli. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Tohle je snad i nad očekávání. Teď věřím tomu, že výkony potvrdíme i za týden v domácích zápasech.