• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Országh zve na Slovan: Půjde taky o prestiž, chceme vyhrát

Oceláře ve čtvrtek čeká poslední přípravný zápas před ostrým startem sezony, v generálce na Ligu mistrů vyzvou třinečtí Oceláři ve čtvrtek v 17:00 na svém ledě Slovan Bratislava. Na federální bitvu dvou aktuálních mistrů Česka a Slovenska zve i trenér Vladimír Országh. Vstupenky jsou v prodeji on-line už nyní.

Hokejové léto uteklo jako voda, start ostré sezony se kvapem blíží. 

Třinecké Oceláře v přípravě na start hokejové ligy mistrů i domácí Tipsport extraligy čeká poslední soupeř. 

Ve čtvrtek od 17:00 přijede do WERK ARENY úřadující šampion Slovenska Slovan Bratislava. 

"Je to naše generálka na Ligu mistrů proti týmu, který ji také bude hrát. Souboj mistrů Česka a Slovenska, velice prestižní zápas. Těšíme se na to," líčí asistent třineckého trenéra Vladimír Országh, který v minulosti ve Slovanu působil. Bratislavu vedl coby hlavní kouč v éře jejího působení v Kontinentální hokejové lize. 

"Ale mužstvo Slovanu už je od té doby pochopitelně diametrálně odlišné. Minulý rok nicméně vyhráli ligu, letos ještě posílili. Mají za sebou velmi dobrý přípravný turnaj, kde hráli proti silným týmům," zmiňuje Országh nedávný Dunajský pohár, na kterém Slovan těsně podlehl Davosu (3:4sn) a Spartě (2:3) a naopak jednoznačně rozstřílel finskou Raumu 6:2.

"Nečeká nás ve čtvrtek snadný soupeř, naopak to bude výborná prověrka před startem Ligy mistrů. Chceme doladit věci, které v naší hře doladit potřebujeme a pochopitelně chceme vyhrát. Čekám rychlý hokej nahoru dolů, rivalita mezi Čechy a Slováky zůstává a tomuhle utkání přidá náboj i fakt, že se jedná o duel dvou úřadujících šampiónů. Zápas bude generálkou na start sezony také pro Slovan, takže se nikdo na ledě šetřit nebude," míní slovenský kouč. 

A prozradil něco také o vrcholící přípravě Ocelářů na sezonu. "Už upravujeme tréninky podle toho, jak potřebujeme. Dosud byly tréninky delší, s blížícím se startem sezony je zkracujeme a zabýváme se detaily, které potřebujeme vypilovat. Těch věcí je ještě více, ať už to je důraz v předbrankovém prostoru, nebo třeba přesilovky. V přípravě jsme je zatím hráli podle představ jen v jednou zápasech. Už nás čeká práce na drobnostech, to se pochopitelně odvíjí také od toho, že jsou v týmu noví hráči a musí do něj zapadnout," uzavírá Országh.

Vstupenky na utkání se Slovanem Bratislava i zápasy hokejové Ligy mistrů, kterou Oceláři rozehrají příští pátek doma proti Belfastu, jsou k dispozici také on-line už nyní. Koupit si je můžete na tomto odkazu.