• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři hostí Belfast: Chceme být úspěšní a jít dál, říká Országh

Přípravné období je pryč, WERK ARENA v pátek od 17:00 hostí první válku o soutěžní body: Třinečtí Oceláři, šampioni poslední ročníku, začínají základní skupinu Ligy mistrů proti Belfastu Giants. Vstupenky jsou v prodeji také on-line!

Po měsících volna, tréninků a přátelských zápasů přichází to, na co jsme se všichni těšili!

Hokejová sezona startuje, třinecké Oceláře už v pátek v 17:00 čeká první válka o soutěžní body. Vstříc postupu ze základní skupiny Champions Hockey League by rádi vyrazili domácím vítězstvím proti ne tak známému soupeři: Do WERK ARENY přijede severoirský Belfast Giants. 

Pernamentkáři mají na zápas vstup zdarma, vstupenky jsou v prodeji také on-line. Utkání živě vysílá placený kanál Sport 2. 

"Chceme být úspěšní, chceme vyhrávat a chceme se posouvat dál," říká asistent trenéra Ocelářů Vladimír Országh s tím, že si je tým dobře vědomý, že za skořápkou zdánlivě exotického týmu z nehokejové země se skrývá velice nepříjemný a kvalitní soupeř. 

"Mají na soupisce spoustu kvalitních hráčů. Ať už to jsou třeba Kanaďané, kteří prošli v Severní Americe farmářskou AHL, nebo domácí hráči, kteří jsou součástí reprezentace a zahráli si i na světovém šampionátu," líčí třinecký kouč. A je pravda, že v týmu jsou mimo tento výčet také hráči, kteří prošli ligami ve Finsku a Švédsku a dokonce i útočník David Gilbert, který během tří let v Českých Budějovicích sázel v dresu Motoru góly v Chance lize partnerskému Frýdku-Místku a proti Ocelářům si zahrál také v nejvyšší soutěži.

"Viděli jsme na videu poslední dva jejich přípravné zápasy. Byly v nich jasně patrné prvky kanadskoamerického hokeje. Hrají jednoduše do bránky, zároveň mají k dispozici i několik šikovných, technických hráčů, kteří dokáží puk podržet. Zkrátka ideální mix, který potvrzuje, že v Lize mistrů není žádný zápas jednoduchý," říká Országh, který kdysi coby hlavní kouč Bánské Bystrice vedl tým v zápasech proti Cardiffu, takže o tom, jak týmy z anglické ligy hrají, přehled má i z vlastní zkušenosti. 

"Velmi dobře si na zápasy s Cardiffem pamatuju. Tvrdé, agresivní a musím dodat, že taky férové. Hokej plný kontaktů, střetů, ale bez zákeřností. Tak, jak to mám rád. Myslím, že něco podobného uvidíme i v pátek večer v zápase s Belfastem," tuší Országh.

Severoirský celek do Třince dorazí ve čtvrtek večer, na hlavní ploše WERK ARENY absolvuje také trénink a v pátek předzápasové rozbruslení.