• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Országh: Chceme v Belfastu vyhrát a udržet si šanci na postup

Jasný cíl mají Oceláři, kteří už v sobotu dopoledne vyrážejí poprvé v historii do Severního Irska: "Chceme v Belfastu zvítězit, abychom si udrželi naději na postup ze základní skupiny," říká asistent trenéra Vladimír Országh.

Dotahovali, ale marně... 

Třineckým Ocelářům se nevyplatil ospalejší vstup do utkání, a přestože v domácím prostředí hnáni fantastickou kulisou nakonec mocně dotahovali tříbrankovou ztrátu, ani brutální tlak v závěru zápasu na další body do tabulky nestačil. 

A tak je situace jednoduchá: K zachování naděje na postup musí Třinec nejprve bezpodmínečně zvítězit v Belfastu. 

"Pořád máme všechno ve svých rukou, nemusíme se na nikoho spoléhat," řekl trenér Vladimír Országh. "Chceme tam vyhrát, tím si zachováme šanci na postup. Belfast u nás ukázal určitou kvalitu, měl v zápase hezké hokejové momenty. Teď budou doma, vyhecovaní fanoušky. Bude jen na nás, jak se s tím vypořádáme. Musíme být připraveni a chceme zvítězit," řekl Országh novinářům po páteční prohře se švédským celkem. 

A rovnou utkání proti ambiciózní Skelleftee také zhodnotil. "Soupeř lépe vstoupil do zápasu, byl rychlejší, vypracoval si více šancí a nám chvíli trvalo, než jsme se do utkání dostali. Pořád jsme dotahovali, dobré chvilky střídaly ty starší. Ve třetí třetině ale kluci ukázali charakter, stáhli jsme ztrátu na jeden gól a měli ještě další šance. Nicméně na to, abychom dokázali porazit takhle silného soupeře, jsme bohužel udělali strašně moc chyb," řekl Országh.

Do Belfastu Oceláři vyrážejí tentokrát s jednoddením předstihem charterovým letem z Ostravy už v sobotu dopoledne, spolu s nimi do Severního Irska odlétá také velmi početné zastoupení třineckých fanoušků.
 

Účast Ocelářů v Lize mistrů byla podpořena z dotace Moravskoslezského kraje, ze které byla spolufinancována přeprava hráčů k venkovním utkáním.