• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Ján Moder: Soupeři nás budou nahánět, ale my už si zvykli

S velkým očekáváním a nadšením vyhlíží prezident Ocelářů Ján Moder novou hokejovou sezonu. Ta bude svým způsobem odrazem do nové etapy klubu, jehož tým za obhajobou tří extraligových titulů v řadě povede nová trenérská dvojice.

Nová hokejová sezona klepe na dveře, podle odhadů má být mimořádně nabitá. Podle expertů jedna z vůbec nejzajímavějších.

Držte si klobouky, tohle bude pořádně svižná jízda!

Extraligové kluby se přes léto předháněly v tom, kdo přivede zvučnější posilu. A díky nim se do fronty uchazečů mocně lačnících po Masarykově poháru hlásí minimálně šest rivalů, také Oceláři by chtěli být mezi nimi. Mimo jiné i to řekl na předsezonní tiskové konferenci nejvyšší muž třineckého hokeje, prezident klubu Ján Moder. Vědom si toho, že nadcházející sezona bude i z pohledu Ocelářů svým způsobem výjimečná. Vždyť obměněný tým poprvé po pěti letech povede nová dvojice trenérů. 

"Těším se velmi, nová sezona přináší nové zážitky. A já se tentokrát těším také proto, že po dvou letech snad konečně zažijeme hokejovou sezonu bez pandemických opatření, že budeme hokej moc hrát od září až do konce před plnými ochozy, tak jako poslední finále na jaře," prohlásil dnes Moder po boku nového hlavního kouče Zdeňka Motáka. 

"Ve Velké Británii zemřela paní královna, u lidi velice oblíbená a do funkce nastupuje její syn. Francouzi říkají ´Le Roi est mort, vive le Roi!´, nebo-li ´Král je mrtev, ať žije král!´ Půl roku dopředu jsme věděli, že Václav Varaďa skončí a byli jsme na to připraveni. Vytipovali jsme si pana Motáka i díky tomu, jak dokázal hrát s Olomoucí. Neměl tam k dispozici tolik kvalitních hráčů, ale i tak dokázal se svým týmem znepříjemňovat život favoritům. Věřím, že bude pokračovat v dobře rozdělané práci a že Třinec bude hrát nadále atraktivní hokej," řekl Moder. 

"Navíc bude mít k dispozici Vladimíra Országha, který byl v minulosti dobrým a platným hráčem v NHL, odkud má bohaté zkušenosti a může je i v tomhle ohledu u nás aplikovat."

Právě v duchu zásadní změny a především v touze hrát atraktivní hokej se celá středeční tisková konference nesla. 

"Náš cíl se nemění, je stejný jako byl v minulosti. Chceme hrát nadále hokej, který bude atraktivní nejen pro naše fanoušky, ale také pro fanoušky soupeře. Že náš hokej dlouhodobě atraktivní je ostatně dokazuje i návštěvnost našich zápasů doma i venku," řekl Moder na tiskové konferenci. 

Jak by měl atraktivní hokej podle něj vypadat? 

"Přece tak, jak hraje Třinec posledních zhruba deset sezon!" odpovídá důrazně. "Snad vyjma roku 2012 a půlky sezony v roce 2016 jsme neměli slabší ročník, poslední čtyři sezony jsme dokonce byli ve finále," připomněl Moder úctyhodnou sérii Ocelářů. 

Ti budou od září pronásledování hladovými vlčáky, několik klubů zbrojí a veřejně přiznává titulové ambice. "Nahánějí nás odjakživa, teď nás budou nahánět zase, už jsme si na to zvykli," mrknul nejvyšší muž v hierarchii klubu. 

"Vždycky jsem říkal, že česká extraliga patří k absolutní hokejové špičce. Chápu, že se v posledních letech třeba nedařilo tolik reprezentaci, ale v naší lize se hrál vždycky dobrý hokej. Teď se sem vracejí hráči, kteří působili v KHL. Zvýšili kvalitu, bude se hrát pěkný atraktivní hokej," těší se Moder. 

"Hrajeme hokej proto, že chceme vyhrávat. Budu velmi rád, když se nám podaří bojovat o přední místa v tabulce základní části a potom taky v play off, ale rozhodující je to, aby náš hokej bavil naše fanoušku. Pevně věřím, že si cestu do WERK ARENY najdou ve velkém počtu."