• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Zdeněk Moták: Je čas zlomit sérii, mužstvo vítězství potřebuje

Třinečtí Oceláři mají před následujícím víkendem jasně nastavený cíl, nedělní domácí zápas s Litvínovem chtějí vyhrát. A ideálně za tři body. "Mužstvo už vítězství potřebuje, aby se uklidnilo. Je čas naší sérii zlomit," říká před víkendem hlavní kouč Ocelářů Zdeněk Moták.

Po minulém zápase s Libercem jste řekl, že tým musí jít vítězství dál naproti a jednou za to bude odměněn. Přijde ta odměna už teď v neděli?

Nemyslel jsem to nijak speciálně. Ještě si to u nás prostě zatím nesedlo, o to jde. Proto teď hledáme cesty, jak z téhle situace ven. Bohužel nás brzdí různá zranění i nemoci, vlastně jsme od přípravy ještě žádný zápas nehráli v kompletní sestavě, i když si samozřejmě uvědomuju, že to nemůže být výmluva. Musíme zkrátka tvrdě pracovat a odměna se dostaví. Zatím si to výsledkově nesedlo, herně mnohdy taky ne, ale děláme na tom na každém tréninku, aby už to přišlo co nejdřív a všichni jsme z toho měli radost.

Venku se Ocelářům daří, sbírají tam body i vítězství, ale doma se trápí. Jak těžké je zůstat nad věcí? 

Když se člověk ohlédne zpátky, v zápasech s Budějovicemi i Karlovými Vary jsme měli rozhodně uspět. Naše situace i pohled na tabulku by teď byl veselejší a všem by se určitě i lépe dýchalo. Bohužel jsme pak neuspěli ani s Vítkovicemi a Libercem ve vyrovnaných zápasech. Člověk v tu chvíli samozřejmě přemýšlí o různých věcech, ale na všech poradách se bavíme hlavně o tom, abychom teď nezačali panikařit. Potřebujeme udělat pár vítězství, tím se vrátíme zpátky na vlnu.

Oceláře teď čeká pět zápasů doma v řadě, to je ideální příležitost, ne?

Samozřejmě, je tady ideální příležitost tu naši sérii domácích nezdarů zlomit. Těšíme se na domácí fanoušky a uděláme všechno pro to, abychom už zápasy zvládli a udělali jim radost.

Jak moc vám prospělo, že se odložilo utkání, které měl hrát v pátek Třinec na ledě Hradce Králové?

Určitě nám to prospělo. Máme v týmu pár zraněných, některé hráče navíc i nemocné. V Davosu nás postihla určitá viróza, pár našich hráčů tam mělo problémy. Potřebovali jsme se z toho všeho vyspat, odpočinout si po dlouhém cestování i těžkém zápase, zkrátka se dát dohromady a dobře na další zápasy připravit. 

Jak vůbec hodnotíte utkání v Davosu?

Na videu jsme z něj hráčům pár věcí ukázali. Musíme ale vzít i fakt, že soupeř byl velice dobrý. Hraje ve Švýcarsku na třetím místě tamní ligu, v týmu má spoustu švýcarských reprezentantů, výborné Švédy a taky Matěje Stránského. Davos je zkrátka velmi kvalitní mužstvo. My jsme v tom zápase neproměnili několik velkých šancí, to nás pak stálo naději na lepší výsledek. 

V neděli do Třince přijede Litvínov, co od zápasu očekáváte?

Já bych především chtěl, abychom aktivitu, kterou v zápase vyvineme, konečně proměnili v bodový zisk. Ideálně ve vítězství za tři body.

Co dosud chybělo tomu, aby domácí výhra přišla dřív?

Každý do toho chce dát a dává maximum, ale vždycky se nám do toho vloudila chyba jednotlivce, která výsledek týmu potopila. Herně to z naší strany není úplně špatné, ale chybí nám vítězství, které by tým uklidnilo. To už se ale zase vracím k minulé odpovědi, že je potřeba hlavně nepanikařit. Máme tady kvalitní, dobré a pracovité hráče. Přijde to, sedne si to a pak se může vše velmi rychle otočit.

Takže i Libor Hudáček nebo Andrej Nestrašil začnou dávat góly?

Jasně. Taky oni se potřebují uklidnit. Dát jeden dva góly. Dobří hokejisté, střelci a bodoví hráči to přece jsou.

 

Vstupenky na sérii domácích utkání, která začíná nedělním střetnutím s VERVOU Litvínov, koupíte zde

 

Pokud jste si článku všimli chyby nebo překlepu, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím emailu redakce@hcocelari.cz . Děkujeme!