• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Hrňa: Bratislava je tahák pro lidi, ale jedeme pro tři body

Co se týče zápasů pod širým nebem, patří Erik Hrňa mezi nejzkušenější Oceláře. Hokejovou klasiku připomínající dávné časy zažije už podruhé v kariéře. A podruhé si zahraje proti Kometě Brno: "Hlavně, aby nepršelo a lidi si to užili. My se na zápas těšíme také, ale přestože je to velký tahák, jedeme tam hlavně pro tři body," říká třinecký útočník.

Třinecké hokejisty i všechny fanoušky Ocelářů čeká nevšední zážitek, doslova hokejový svátek. 

Už v pátek se aktuálně třetí tým tabulky představí na Národním fotbalovém stadionu v Bratislavě v extraligovém utkání pod širým nebem, v duelu proti Kometě Brno za nimi na tribunách Tehelného pole budou stát tisíce třineckých příznivců. 

Jedním z hráčů Ocelářů, kteří už podobnou hokejovou show zažili, je útočník Erik Hrňa. 

V roce 2016 si pod otevřeným nebem zahrál v dresu Plzně, nastoupil do extraligového duelu na improvizovaném stadionu Za Lužánkami v Brně. Na mobilních tribunách lednový duel tenkrát sledovalo takřka dvacet tisíc diváků, a to i v mrazivém počasí. 

"Byla tenkrát velká zima a cítit to bylo také na ledě, přestože jsme byli jako hráči v tempu, měli jsme zmrzlé prsty na nohou. Pamatuju si, že bylo snad mínus patnáct stupňů, měli jsme i kukly na hlavách. Navíc tam hodně foukalo, takže pocitová teplota byla ještě nižší," vybavuje si Hrňa mrazivý zážitek. Plzeň tenkrát Kometě podlehla 2:5, nyní bude mít Hrňa v dresu Třince možnost Brnu porážku vrátit.

"Je to krásná akce, tahák pro lidi. Připomenu si zase dobu v žácích, kdy jsem ještě jezdíval i na stadiony, kde střechy nebyly," usmívá se Hrňa. "Když bych si měl vybavit ještě zápas v Brně, vím, že také sněžilo a na ledě bylo dost sněhu. Tenkrát to pro diváka nebylo nic moc pěkného, nehrál se žádný kombinační hokej. Šlo se spíše do zakončení, jsem hodně zvědavý, jak to bude vypadat v Bratislavě, když má být tepleji," říká Hrňa. 

Za Oceláři do hlavního města Slovenska vyráží z Třince tisícovky fanoušků, Oceláři si v Bratislavě už den předem zatrénují, aby si nezvyklé podmínky vyzkoušeli. "Kukly tentokrát asi potřebovat nebudeme, spíš mám strach, abychom si nemuseli na plexiskla montovat stěrače," směje se Hrňa v nárážce na to, že podle předpovědi počasí v Bratislavě hrozí také déšť. 

"Organizátorům i fanouškům ale přeju, aby počasí vyšlo. Aby si všichni užili hokej bez pláštěnek a deštníků. My se na zápas soustředíme už teď. Přestože je to velkolepá akce a velký tahák pro lidi, jedeme tam pro tři body," zdůrazňuje Hrňa.

Zápas pod širým nebem, který je dohrávkou osmnáctého kola Tipsport extraligy, se v Bratislavě hraje v pátek v 18:30!