• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři budou hostit Parahokejový rozvojový kemp

Mladé, nadějné parahokejisty a parahokejistky čeká v rámci další zastávky po extraligových městech kemp na Třince od 9. do 12. března. Elitní tuzemský klub nabízí nováčkům v parahokejové sledgi skvělé zázemí. Kde jinde si zamilovat parahokej, než právě tady?!

Zájemci se mohou stále hlásit na talent@parahockey.cz. Veškeré vybavení zdarma nováčkům zapůjčí Český para hokej. Tréninky i tentokrát povede zkušený reprezentační trenér Jiří Bříza.

Extraligové parahokejové putování začalo loni v Kladně. Další zastávkou byl Liberec a příští týden bude patřit parahokeji také Třinec. „Jsme moc rádi, že i přesto, že právě probíhá závěr základní části extraligy, máme možnost zorganizovat kemp na ledě mini WERK AREMY. Kempy pořádáme po celé republice proto, aby měl každý možnost si tento úžasný sport vyzkoušet v blízkosti svého domova. A Třinec tak byl naši další logickou zastávkou pro zájemce z celého Moravskoslezského kraje,“ řekl šéf Českého para hokeje Jiří Šindler.

Parahokej si mohou vyzkoušet všichni zájemci bez výraznějšího funkčního omezení horní poloviny těla. Stačí chuť a odhodlání zkusit sportovat. Odměnou za náročný trénink je radost z pohybu i společné zážitky z hokejové kabiny. „Máme úžasný tým lidí, kteří se o nováčky na kempech starají. Je to i pro nás za odměnu pak vidět tu vášeň u začínajících hráčů na ledě i mimo něj. Na kempech často vznikají nová přátelství a pro řadu těch dětí s handicapem je to vůbec první možnost vyzkoušet si kolektivní sport,“ ocenil přínos kempů trenér Jiří Bříza. „Vždy říkáme, že hledáme jehly v kupce sena. Parahokej je náročný sport, který je ale úžasný a není těžké si ho zamilovat. Proto se hledání nových talentů jednoznačně vyplatí a těšíme se na další parahokejisty a parahokejistky v Třinci,“ dodal Jiří Šindler.

Všichni nováčci dostanou pro trénink na ledě v Třinci veškeré nutné vybavení pro parahokej zdarma. Od chráničů, po helmu, dres a samozřejmě vhodnou parahokejovou sledge a hokejky. „Za podporu děkujeme všem partnerům, díky kterým můžeme tu radost z pohybu handicapovaným dětem dopřát,“ řekl Šindler. 

Parahokejové rozvojové kempy probíhají za podpory společností Kaufland a Komerční banka. Čtyřdenní kemp v Třinci pak proběhne také díky podpoře Nadačního fondu Oceláři a společnosti SMOLO, dodavateli služeb při nakládání s odpady.