• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Dračí podcast: Píle, odhodlání a pokora

Druhý den play off, druhé třinecké vítězství a druhý Dračí podcast. Tentokrát o píli, odhodlání a pokoře: Vlastnostech, které se Oceláři snaží probouzet v talentovaných hokejistech: Vždyť jeden z těch, který je má v organizaci na starost, na těchto základech postavil vlastní kariéru: Poslechněte si otevřený rozhovor s Markem Malíkem.

Neuvěřitelné!

Tohle slovo v angličtině vykřikl komentátor televizního přenosu z Madison Square Garden, když se v patnácté sérii nájezdů rozjel směrem na branku soupeře Marek Malík, hokejku si prohodil mezi nohami a nádherným gólem zesměšnil Olafa Kölziga. Z českého hromotluka se rázem stala největší star celého Manhattonu.

Od legendárního nájezdu uplynulo skoro osmnáct let, Kanaďané jej dodnes považují za nejlepší v historii, na Youtube tenhle moment viděly miliony fanoušků po celém světě. "Který moment myslíte, můžete mi to připomenout?" utrousí dnes s úsměvem a pořádnou porcí nadsázky Malík, trenér třineckého dorostu. Jak příznačné! Kariéra silového obránce rozhodně nestála na hravosti a spontánnosti, základy Malíkových úspěchů tvořily dřina, odhodlání a pokora. 

A přesně tohle jsou vlastnosti, o kterých třinecký kouč dnes rád mluví. A které by rád probudil v třineckých hokejistech, kteří mají svou kariéru a své životy před sebou. Jak s nimi naloží, je jen na nich. Malík, někdejší reprezentační obránce a olympijský reprezentant, je jejich průvodcem, jednou z ústředních postav mládeže Ocelářů a nyní také hostem nového dílu Dračího podcastu. 

Už nyní na všech oblíbených platformách!