• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Ve WERK ARENĚ proběhl seminář pod vedením Václava Varadi

Více než stovka trenérů z celé republiky se v poslední prázdninový den sjela do třinecké WERK ARENY. Pod záštitou Moravskoslezského svazu ledního hokeje a šéftrenéra třinecké organizace Václava Varadi se totiž ve svatostánku úřadujících mistrů extraligy konal trenérský seminář.

Pro hokejové trenéry z celé republiky připravili organizátoři bohatý program v podobě přednášek a názorných ukázek tréninkový jednotek přímo na ledě WERK ARENY. Mezi řečníky se postupně vystřídali hlavní trenér Ocelářů Václav Varaďa, kondiční trenér Marek Gryc, bývalý vynikající vynikající brankář a v současnosti trenér golmanů Třince Jaroslav Kameš, psychiatr a psychoterapeut reprezentační dvacítky Dušan Randák či metodik Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Vojta.

„Trenérský seminář byl po všech stránkách zajímavý. Byl to průřez tématy, která mě osobně velice zajímají. Ať už je to komunikace trenér - hráč, tým, nebo pohled psychoterapeuta na problémy hráčů spojené s jejich psychikou, které jsou určitě větší než jaká se jim dává důležitost,” popisoval seminář trenér 7. a 9. třídy Ocelářů Jiří Raszka. „Semináři dávaly vysoký kredit také konkrétní příklady z praxe, které jsme mohli vidět jak v prezentacích, tak i přímo na ledě,” dodal trenér, který v minulosti sám působil po boku Václava Varadi.

Vyzdvihl také blok věnovaný kondiční přípravě hokejistů. Ten sestavil a odpřednášel Marek Gryc. „Je spousta názorů, jak hráče ledního hokeje připravovat. Jsem rád, že nám Marek Gryc ukázal, jak se na kondiční přípravu dívá on a jak připravuje nejúspěšnější extraligový tým. Nejednalo se o žádné obecné fráze. Určitě bych chtěl vyzdvihnout taky organizační stránku, kdy se organizátorům podařilo přichystat hladký průběh celého dne. Určitě by bylo potřeba více seminářů podobného řazení. Osobně jsem si to moc užil,” uzavřel hodnocení celodenního semináře Raszka.