• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Hrehorčák: Musíme bojovat!

Další prodloužení, další nájezdy, další prohra: Oceláři sice vezou z Mladé Boleslavi bod, ale prohráli potřetí v řadě. Utkání s novináři přímo po zápase hodnotil útočník Patrik Hrehorčák.

Hodně emocí, hodně sporných momentů, hodně zvratů.

Utkání v Mladé Boleslavi muselo nestranného diváka bavit, Oceláři ale na cestu zpátky domů spokojeni vyrazit nemohli. Také tenhle těsný duel nezvládli, potřetí za sebou berou za prohru v prodloužení nebo nájezdech pouze bod. Proč? Na to se snažil novinářům přímo po zápase odpovědět Patrik Hrehorčák.

"Že to byl emotivní zápas? Takový bude pro nás úplně každý, protože každý nás chce porazit. První třetinu jsme tady hráli velmi dobře, jenže pak jsme polevili. Hledáme lehkost, musíme začít u bojovnosti. Stavět na maličkostech, při hře pět na pět moc nedáváme góly. Každý z nás si sáhne do svědomí," řekl Hrehorčák.

Velmi důležitou pro průběh zápasu byla druhá třetina. Oceláři po dvaceti minutách vedli, jenže prostřední část nezvládli a mohli být rádi, že proti rozjetému soupeři dotahovali jen jednobrankovou ztrátu. To se jim nakonec povedlo hned dvakrát, v nájezdech se ale zase radoval soupeř. "Ve druhé třetině jsme se sami dostali do díry, ze které jsme se museli dostat. Se spoluhráči už jsme si k tomu v kabině něco řekli, uvidíme, co se změní v dalších zápasech. Chceme mít co nejvíce bodů, proto je jeden bod málo. Odrazit se musíme od výkonu v první třetině a ne od toho, že jsme v té třetí dvakrát dotáhli náskok a pořád něco dobíhali," dodal slovenský reprezentant.

Oceláři se vracejí domů. V neděli ve WERK ARENĚ hostí Hradec Králové.